Wining & Dining

Rich Pork: culinaire foodtruck met eerlijke producten

Befaamde Baambrugse Big foodtruck

Na ruim 25 jaar ervaring in de hotellerie – waaronder als executive chef in het Amstel Hotel in Amsterdam – is Richard Matulessy’s in 2016 Rich Pork gestart: een culinaire foodtruck die in het teken staat van het Baambrugs big van boerderij de Lindehoff.

Blije biggen

Het verhaal achter het product is voor Richard erg belangrijk: “De dieren bij de Lindehoff groeien rustig op binnen een zorgvuldig programma. Hierin wordt nagedacht over hun leefomstandigheden, groeiprocessen en de voeding. Ook vinden we het belangrijk dat er antibioticavrij gewerkt wordt.” Met zijn foodtruck en producten wil Rich Pork zich onderscheiden. Dit doet hij door de juiste combinatie te maken van kennis, ambacht en passie. Dit uit zich in een eerlijk product van hoge kwaliteit. Alles homemade, vers en zonder conserveringsmiddelen of E-nummers.

Met zijn foodtruck reist hij het hele land door langs verschillende foodfestivals, maar zijn vaste standplaats is op de campus bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. De stap van chef naar foodtruck was groot, maar weloverwogen: “Ik vond het altijd een schitterend idee. Nu maak ik echt de stap naar eigen baas met mijn eigen foodtruck. Die vorm van vrijheid trok mij altijd aan.”

Rich Pork tijdens Masters of LXRY 2018

De kwaliteiten van Rich Pork kunnen we in ieder geval ervaren op Masters of LXRY. Dit grootste premium lifestyle-event van Europa wordt van 6 t/m 10 december 2018 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.