Tech update week 10

To the moon and back

Elon Musk is een in Zuid-Afrika geboren magnaat, met een geschat vermogen van $13,9 miljard. We kennen we hem als de grote man achter Tesla, de autofabrikant die elektrisch rijden echt op de kaart heeft gezet. Maar hij heeft meer interessante bedrijven…

Een ander high-profile project van Musk is SpaceX. Dit commerciële ruimtevaartprogramma verzorgt o.a. voor NASA bevoorradingsvluchten naar hun International Space Station. En nu is bekend gemaakt dat twee passagiers een forse aanbetaling hebben gedaan om eind 2018 een half rondje om de maan te vliegen. Over bedragen wordt discreet gezwegen, maar de prijs voor de twee retourtjes loopt volgens schattingen in de 7 tot 8 nullen.

StyleShoots Live

Het bedrijf StyleShoots uit Haarlem heeft een smart fotostudio ontwikkeld. De StyleShoots Live is een alles-in-één zelfdenkende studio. Met behulp van kunstmatige intelligentie en robot technologie maakt deze zelfstandig foto’s en video’s. Aan de hand van een aantal door de cliënt opgegeven voorkeuren, kiest de machine het optimale beeld, belichting en andere instellingen.
Voor eventuele aanpassingen aan de wensen van de cliënt, kan de machine zeer snel schakelen. Zo hoeft er voor een andere belichting bijvoorbeeld geen crew te sjouwen met lampen, dat is slechts secondewerk. Snelheid is sowieso de kracht van deze StyleShoots Live, want beeld kan ook razendsnel gepubliceerd worden.

Amazon breekt het Internet

Kim Kardashian heeft een paar keer gezegd dat zij met gehypete (naakt)foto’s het Internet zou breken. Her en der vertraagde er wellicht iets, maar het Web gaat niet plat van een paar gephotoshopte billen. Afgelopen woensdag daarentegen heeft Amazon het Web wel degelijk stukgemaakt.

Amazon kennen we vooral als e-commerce gigant, maar het bedrijf doet meer. Amazon Cloud Services bijvoorbeeld is de grootste cloud computing services leverancier ter wereld. Veel bedrijven (zoals Netflix en Reddit) gebruiken de Amazon cloud in plaats van een fysieke server. Afgelopen woensdag liep deze Amazon dienst echter vast, omdat een medewerker een typefout maakte in een beveiligingsupdate. Het gevolg? Grote delen van Amerika hadden niet of nauwelijks Internet, en een groot aantal sites en webdiensten waren uit de lucht.

Meer Tech & Gadgets