Cars & Yachts

Louwman Exclusive vertegenwoordigt de nieuwe elektrische Battista Pure Hypercar

Met de revolutionaire Battista onthult Automobili Pininfarina de allereerste luxueuze elektrische hyper-GT ter wereld. De Battista combineert elegant design met emissievrije topprestaties en draagt als eerste auto in de geschiedenis exclusief het Pininfarina-logo. Louwman Exclusive is aangesteld als partner voor verkoop en service voor de adembenemende nieuwe Battista hypercar voor Nederland. Vanaf 2020 staat deze snelheidsduivel in de showroom van Louwman te schitteren. Maar de echte fans bewonderen hem als eerste op Masters of LXRY 2019.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Louwman Exclusive

Slechts 150 exemplaren

De Battista arriveert in 2020 en is de krachtigste auto die ooit in Italië ontworpen is en gemaakt. De totale oplage telt slecht 150 exemplaren. Reken op een prijs rond de 2 miljoen euro, exclusief de bekende belastingen. De standaardacceleratie van 0-100 km/h in minder dan twee seconden is sneller dan een Formule 1 raceauto. Met 1.900 pk en 2.300 Nm verpakt de Battista extreme technologie en onvergelijkbare prestaties met nul emissies.

De officiële introductie in 2020 valt samen met het 90-jarig bestaan van het vermaarde designhuis Pininfarina SpA. Het ontwerp van de Battista is een passende uiting van het onovertroffen talent van Pininfarina. De lijnen en vormen vloeien elegant in elkaar over en weerspiegelen de innovatieve onderliggende technologie en de onovertroffen prestaties. Daarmee volgt de Battista dezelfde designprincipes van vorm en functie die terugkeren in klassieke Pininfarina-ontwerpen zoals de Cisitalia 202 uit 1947 en meer dan 100 Ferrari’s, waarvan de meest recente eerder dit decennium werd gelanceerd.

 

Volledig elektrisch

De Pininfarina Battista is het eerste model van een reeks volledig elektrische emissievrije luxueuze auto’s die het Pininfarina-logo zullen dragen. Met de creatie van een modellijn die exclusief onder de eigen merknaam wordt aangeboden, gaat een langverwachte droom van de familie in vervulling.  Een droom waaraan hard is gewerkt door oprichter Battista, zijn zoon Sergio en zijn kleinzoon Paolo, de huidige voorzitter van Pininfarina SpA.

Nooit eerder heeft een nieuw automerk een nieuw model gepresenteerd waarin historie, heden en toekomst op deze wijze samenkomen. De Battista belichaamt een rijke historie, hedendaagse relevantie en kansen voor de toekomst met een tijdloos ontwerp als dat van een kunstwerk.

Louwman Exclusive

Arjen van Beek van Louwman Exclusive: “De Pininfarina Battista is de hypercar van de toekomst, met onovertroffen prestaties, innovatieve EV-technologie, een luxueuze aankleding en beeldschone vormgeving. Het team van Louwman Exclusive staat vanzelfsprekend klaar om klanten te informeren over alle details van deze baanbrekende nieuwe hypercar, en een aankoopervaring die minstens zo revolutionair is als de Battista zelf.”

De Battista stelt een nieuwe standaard als het gaat om de prestaties en de aantrekkingskracht van elektrische auto’s. Het nieuwe model is de eerste ‘posterauto’ van de EV-generatie en het eerste icoon van een vernieuwende reeks luxueuze elektrische auto’s van Automobili Pininfarina. De introductie van de Battista markeert een toonaangevend moment voor een nieuwe toekomst: het is de eerste luxueuze emissievrije Italiaanse hypercar.

Bewonder de Battista op Masters of LXRY 2019 van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.