Media & Entertainment

LXRY Magazine 41: De online preview om even lekker weg te kunnen dromen vanaf je bank of tuinstoel

LXRY magazine #41 staat voor extremen. Het nummer prikkelt je zintuigen op allerlei gebieden in de vorm van reizen, auto’s, jachten, kunst, lekker eten en drinken, horloges en ervaringen. Deze editie is voor de uitbraak van de Coronacrisis samengesteld en de makers hopen dat deze editie zorgt voor een beetje afleiding en inspiratie wanneer betere tijden zich weer aandienen.

Tekst: Inge Dal
Fotocredits Noorderlicht: Fotografie John van Helvert

Nummer #41

LXRY neemt je in dit nieuwe nummer mee naar Groenland, een wereld op zichzelf met haar prachtige groene vlakten, kolossale ijsbergen en warmwaterbronnen. Ook staan we oog in oog met Rasmus Kofoed, een driesterrenchef in Kopenhagen, die ons een kijkje geeft in zijn keuken. We spreken Hollywoodster Katja Herbers, kunstenaar van het Jaar 2020 Saskia Boelsums en ondernemerscoach en bestsellerauteur Kelly Weekers over hun succes en nog veel meer. Hier alvast een greep uit de interviews en verhalen..

Katja Herbers

Een talent van Nederlandse bodem, deze dame. Haar drang tot spelen heeft haar naar Amerika geleid en ze timmert daar dan ook al enige tijd aan de weg. En dát doet ze zeker niet anoniem. Actrice Katja Herbers is namelijk huge in Hollywood, dankzij haar verschijning in hitseries als Manhattan, The Americans, Westworld en momenteel Evil, waarin zij de hoofdrol vertolkt. LXRY-hoofdredacteur Bart-Jan heeft een zeer exclusief interview, zo blijkt, met deze Hollywoodster om te horen hoe het haar allemaal vergaat, of ze nog over straat kan daar, hoe de glamourparty’s zijn, over haar laatste opnames met Anthony Hopkins en waarom ze bijna nooit interviews geeft. Gelukkig maakte ze tussen de opnames door voor ons wel tijd: “Ik ben niet zo’n over-mezelf-prater.”

Fotografie Rahi Rezvani
Styling Pascalle Koldenhof
Visagie Shiona Franke

Jort Kelder

Jort Kelder, een dandy in hart en nieren, bekend om zijn altijd sierende bretels, gepoetste schoenen en hij ademt etiquette. Met zijn voorliefde voor mooie auto’s, kleding en classics wordt hij altijd omgeven door mooie spullen.. of gewoon spullen. Maar nu is het uit met het verzamelen en binnenhalen. Er moet ruimte komen, in zijn huis en in zijn hoofd..tijd voor een grote schoonmaak, maar wat gaat er als eerste de deur uit en hoe beoordeel je dat? In dit nummer vertelt Jort waar zijn verzamelwoede vandaan komt, wat zijn trigger was om te gaan ontspullen, maar ook wat het hem oplevert. “Er schijnt een causaliteit te zijn tussen de properheid van een werktafel en de chaos in iemands hoofd. Achter steriele bureaus zouden mensen werken die orde willen scheppen. Reken mij maar gerust in die categorie, aan een rommelig bureau wil ik niet vegeteren.”

Fotografie John van Helvert
Styling Anne-Christine Hartman Styling
Visagie Britt Breider | House of Orange

Rasmus Kofoed

Deze sterrenchef heeft een indrukwekkend cv en mag zich inmiddels scharen onder de creme de la creme van de wereld met zijn culinaire schilderijtjes. Als enige chef won hij brons, zilver en goud op de Bocuse d’Or, zijn restaurant heeft zich zelfs genesteld in de top vijf van beste restaurants ter wereld én is het eerste en enige met drie sterren in Denemarken. Een maximale waardering. “Op de dag dat wij de derde ster kregen, werd Geranium een beter restaurant.” En dat wilden wij natuurlijk wel eens proeven. LXRY-hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer had het privilege om deze culinaire kunstenaar pur sang te bezoeken in Kopenhagen. En hij mocht niet alleen lekkerbekken. Hij mocht ook proeven. Heeft Rasmus Kofoed zijn doel bereikt of moet het hoogst haalbare nog komen? Hoe ziet de keuken van de toekomst eruit en hoe blijft hij met al deze lof met twee benen op de grond staan? Hij vertelt hier alles over in LXRY magazine #41.

Fotografie John van Helvert

Saskia Boelsums

Soms heb je bij kunst of fotografie wel eens dat je mond openvalt van verbazing of ontroering. Is het nou een foto of een kunstwerk. Zo echt, of toch niet? Saskia is in 2013 begonnen en gaf zichzelf vier jaar om goed te leren fotograferen. En dat is haar gelukt. Afgelopen november werd ze uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar 2020. De jury noemde haar werk ‘prachtig schilderachtig’ en ‘vernieuwend en klassiek tegelijk.’ Dat dekt behoorlijk de lading. LXRY zocht Saskia Boelsums op in haar hutje op de Drentse heide. “Het begint ermee dat ik met stomheid geslagen ben door wat ik zie.” Ze doet uit de doeken wat haar het meest inspireert, wat haar volgende stap is binnen de fotografie, maar ook wat ze voelde toen ze uitgeroepen werd tot Kunstenaar van het Jaar 2002. “Ik hoorde de motivatie van mensen die op mij gestemd hadden. Bijvoorbeeld dat ze met tranen in de ogen voor mijn werk staan, dat het ze zo raakt. Eén man zei: ‘Jij fotografeert mijn jeugdherinneringen.’ Ontroerend.”

Kelly Weekers

Vrouw van componist John Ewbank en voormalig Miss Universe-kandidaat Kelly Weekers heeft na haar titel Miss Nederland behoorlijk aan de weg getimmerd. Dit dekt namelijk niet meer de lading. De Limburgse is inmiddels ondernemerscoach en bestsellerauteur. Met twee boeken op haar naam: Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365, geeft ze tips voor een leuker leven. Ze verkocht meer dan 100.000 exemplaren en volgend jaar verschijnt het derde exemplaar, Booming Business. “Ik heb een tweede boek uitgegeven naast het runnen van mijn coaching business voor ondernemers. En ook op het gezinsvlak wilden we graag uitbreiding. Best pittig allemaal samen.” Hoe doet ze dit allemaal tegelijk? Aan LXRY vertelt ze hoe ze alle ballen hooghoudt, wat haar kracht is als coach, wat geluk voor haar betekent en natuurlijk krijgen we tips voor de juiste mindset. Lees het allemaal in LXRY magazine #41.

Fotografie Karoly Effenberger

 

Travel Reportage Greenland 2019

Groenland

Groenland is met zo’n 60.000 inwoners, te vergelijken met Den Helder, het dunst bevolkte land ter wereld. En toch heeft het de voorpagina’s van alle grote kranten gehaald. Groenland is namelijk hot. Het land van de prachtige groene vlakten, kolossale ijsbergen, lange fjorden, steile klippen en warmwaterbronnen was in 2019 volop in het nieuws door hoge temperaturen, een record aantal veenbranden en vooral door de aandacht van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft zijn oog op het ijseiland laten vallen. Ongetwijfeld vanwege de strategische ligging met betrekking tot lastpak Poetin en de nieuwe vaarroutes die in het poolgebied ontstaan nu het ijs daar wegtrekt. Als projectontwikkelaar ziet hij vast plek voor wat torenhoge hotels, aangezien toerisme daar een belangrijke bron van inkomsten vormt. Wordt Groenland de 51e staat van de VS?…dat is nog maar de vraag. LXRY neemt poolshoogte om te kijken wat de bewoners hiervan vinden en de meningen lopen uiteen. “This is diarrhea of the mouth.”

Magazine bestellen?

Benieuwd naar de complete verhalen en interviews? Vanaf vandaag is LXRY magazine #41 verkrijgbaar via onderstaande knop.

LXRY Magazine #41