People & Finance

Alain Clark

Alain Clark, een muzikant die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse muziek scene. Onlangs stond Alain voor de eerste keer in zijn carrière solo op het toneel van een (uitverkocht) Koninklijk Theater Carré. Later dit jaar volgen meerdere theaters, waar Alain zijn nieuwe album Sunday Afternoon ten gehore zal brengen.

Interviewer: Irene van Laar
Beeld: Karoly Effenberger
Redactie: Nathalie Wittendorp

Sunday Afternoon

De recentelijk gelanceerde single van Alain Clark, Sunday Afternoon, is tot stand gekomen uit de gedachte dat men tegenwoordig steeds meer zijn telefoon gebruikt voor gesprekken. Alain vindt het belangrijk om gesprekken te voeren waarbij je mensen echt aan kan kijken. Het nummer gaat over aandacht voor elkaar hebben, waarbij je je telefoon eens in je zak houdt.

Het gelijknamige album, is geproduceerd door Justin Stanley, een grootheid in de VS. Hij heeft geproduceerd voor Prince, Leonard Cohen, Snoop Dogg en Paul McCartney. Alain en Justin kennen elkaar via een gemeenschappelijke vriend. Ze hebben samen een nummer gemaakt, maar het kwam nooit verder dan dat. Totdat Alain begon met het schrijven van liedjes voor zijn nieuwe album.

LXRY Magazine #37

Het hele interview met Alain Clark kun je lezen in het nieuwe LXRY Magazine die op 21 maart wordt gelanceerd. Via de onderstaande knop kun je vast een pre-order plaatsen zodat jij als eerste het magazine op de mat hebt!

LXRY Magazine 37 – pre-order