People & Finance

Preview LXRY People Magazine #34

In gesprek met Caroline Lubbers

In LXRY #34 gaan we in gesprek met Caroline Lubbers. Zij is een gecertificeerde chocoladeproever. Genieten van een magisch chocolaatje, maar tegelijkertijd erg hard werken. Kwaliteit is hier ook erg van belang, en daardoor heeft Caroline een enorme bewondering voor actrice Victoria Koblenko, gasthoofdredacteur van deze editie.

Connectie met Victoria

“Waar Victoria voor staat als persoon, daar heb ik altijd een soort onuitgesproken connectie mee gevoeld. Het gaat bij haar over vernieuwing, kwaliteit en diepgang. Van acteren, kunst en mode tot aan de politieke economische discussies in de wereld. Dat vind ik heel mooi aan haar”

Certified chocolate taster

Caroline is een certified chocolate taster level 3. ”Heel veel proeven klinkt magisch en leuk, maar het is ook heel hard werken. Hoe dieper je ergens induikt, hoe meer je ervan af weet en onderscheid gaat maken. Ik werk er hard aan mee om de productie en handel voor de cacaoboeren te verbeteren, zodat ze een beter inkomen krijgen. Heel inspirerend: je ziet hoe je mensen in hun kracht kunt zetten, hoe nieuwe initiatieven ontstaan en hoe we door samen te werken meer kunnen bereiken.’’

Het jaarlijkse chocoladefestival

Tijdens het jaarlijkse chocoladefestival Chocoa in De Beurs van Berlage worden er vijf dagen lang verschillende cacao- en chocolade industrieën over de hele wereld gepresenteerd. ‘’Tijdens de afgelopen editie hebben we de eerste cacaoveiling ter wereld georganiseerd, waar kwaliteitscacao voor prachtige prijzen werd verkocht. Dat was een bijzonder moment, er kwamen zo veel dingen samen. Het bewustzijn onder de bezoekers groeit en mensen willen steeds meer betalen voor kwaliteitscacao.’’

In het magazine kun je het volledige interview vinden. Hierin licht Caroline Lubbers uitgebreid toe wat haar beroep inhoudt. Ook kun je in haar LXRY Paspoort haar favoriete adresjes en LXRY Tips vinden. LXRY Magazine is vanaf 21 juni verkrijgbaar in de winkels en nu al als pre-order via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Tekst: Merel Zoet | Fotografie: Milan Kaine