Het prestige van de Vertige

in volle vaart naar de monaco yacht show

De zwoele zomeravonden van augustus spenderen we het liefst op een superjacht pur sang. De nieuwe aanwinst van Tankoa, de Vertige, is daarvoor een goede kandidaat. Het jacht blaakt van de Italiaanse excellentie. Nog voordat het 50 meter lange exemplaar van 27 t/m 30 september op de Monaco Yacht Show 2017 te zien zal zijn, geeft LXRY je vast een voorproefje.

de scheepswerf van de suerte

Mocht de naam van scheepswerf Tankoa je bekend in de oren klinken, dat kan kloppen. Het Italiaanse bedrijf Tankoa mag met zijn startjaar van 2008 dan wel een ‘nieuwkomer’ zijn. Maar dat houdt het niet tegen om de meest uitzonderlijke boten het water op te sturen. In september 2016 plaatsen we al eens een artikel over de Suerte. Dit jacht van 69 meter werd geschat op € 62,4 miljoen. Dat bedrag werd onder andere onderbouwd met een waterval aan boord, hammam-stoomkamer en helikopterpad.

geruisloos slapen in volle vaart

Edoardo Ratto, general manager van Tankoa Yachts, omschreef de nieuwe S501 M/Y Vertige als ‘simply incredible’. Wat betreft de geluidsproductie, valt dat gemakkelijk te argumenteren. Met de motoren op volle snelheid bereikt de Vertige namelijk minder dan 50 decibel in de master bedroom. Dat betekent gemakkelijk doorslapen dus, tijdens een tocht van Corsica naar San Remo. Geheel volgens de trend op het gebied van superjachten, vind je op de Vertige een aantal uitschuifbare balkons. Ook een garage voor de tender-sloep, drie eetgedeeltes op het buitendek, een gym en een bioscoop zijn aanwezig. Het interieur warme doch moderne interieur werd ontworpen door Margherita Casprini.

Klik op de foto’s om de Tankoa Vertige te bekijken.

Meer Cars & Yachts