People & Finance

Prescan: uit liefde voor het leven

Prescan werkt er hard aan om zijn positie als Europese koploper op het gebied van preventief medisch onderzoek te verstevigen. Met een state-of-the-art scanner, een online lab en de Prescan Lifecycle, waarbij klanten continu worden gemonitord. LXRY’s hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer ging voor een check-up naar Gronau. Hij sprak daar met directeur Eddy van Heel.

Tekst: Bart-Jan Brouwer
Fotografie: John van Helvert
Redactie: Susan Poeder

Bij Prescan in Baarn wordt mogelijk deze zomer een gloednieuwe scanner geplaatst. Het neusje van de zalm op het gebied van biometrische scanners. Eddy: “Wij zijn in gesprek met Siemens en Philips. Beiden zijn koploper in de ontwikkeling van de nieuwste MRI-scanners en bijbehorende experience. Dit nieuwe apparaat scant sneller, is ongelooflijk secuur en je hoeft je adem niet meer vast te houden om een goed beeld te krijgen. Zowel Siemens als Philips willen dat wij een referentiecentrum voor ze worden.”

Werknemers zijn het meest waardevolle kapitaal

Steeds meer bedrijven zien werknemers als hun meest waardevolle kapitaal. Aan Eddy werd steeds vaker gevraagd hoe bedrijven preventieve zorg kunnen bieden aan hun werknemers. Niet alleen geeft het mensen inzicht in hun levensstijl, er is ook een duidelijk effect meetbaar. 30 procent verandert na de scan zijn of haar levensstijl, zo blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van Prescan. “Als directeur draag je niet alleen bij aan de gezondheid van je bedrijf, maar ook aan de gezondheid van de werknemers.”

Zingeving voor Prescan

Hoewel Eddy ondernemer is, hij voelt zich nog altijd verpleger, wat hij van oorsprong is. Bijna 90 procent van de werknemers bij Prescan is medisch onderlegd. Eddy: “Iedereen hier wordt er happy van als ze iets voor de medemens kunnen betekenen. Wij zijn dit begonnen omdat we naasten hebben verloren, die gewoon nog 20 jaar langer hadden kunnen leven. Wij hebben het systeem veranderd, ondanks dat we veel weerstand hebben gehad. Ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben. We hebben duizenden levens gered! Het liefst wil je in goede gezondheid 90 worden. En daarvoor zijn wij er.”

LXRY Health

Lees meer over het interview met Eddy van Heel en Prescan in LXRY Magazine #34. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.