People & Finance

The GYGS:
de nieuwe podcastshow van Yves Gijrath van start met
groot Formule-1 nieuws

De derde serie in de succesvolle podcastreeks '1-2-tje met Yves' heeft aan ambitie geen gebrek. Op zijn kenmerkende manier neemt Yves Gijrath met betweters Erik de Vlieger, Won Yip, Carsten Klint, Micky Hoogendijk en Jaap de Groot elke vrijdag het nieuws van de week door. Luisteren dus, want niets blijft onbesproken. The GYGS is de naam: de nieuwe wekelijkse podcastshow van Yves met zijn eigen OMT.

Tekst: Leonie Kragt
Foto Yves Gijrath: Roland J. Reinders

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Erik de Vlieger noemt KLM-topman asociaal

“Ik zou als mens, als ik in zijn schoenen stond, en ik neem aan dat Ben Smith geen man is die zijn hypotheekje niet kan betalen, ik zou me diep schamen. Ik zou de schande voor die paar centen niet nemen. De man kan niet anders dan een grote asociaal zijn”.

Won Yip zit in een carrousel aan nieuwe ervaringen

“Ik heb vanaf 17 maart ongeveer drieduizend e-mails gehad aan maatregelen, steunmaatregelen, crisis, personeel, overleg, ik ben onderhand viroloog”. Won heeft net te horen gekregen dat hij vier parkeerplekken mag vrijmaken voor een terras: “Ik zit in een carrousel aan nieuwe ervaringen. Dat de gemeente meewerkt is een nieuwe ervaring”, zegt Won verbaast.

Micky Hoogendijk vindt cover NY Times waar kunstwerk

Elke week vertelt Micky Hoogendijk het achtergrondverhaal van een kunstwerk, publicatie of object wat haar inspireert. Deze week is dat de voorpagina van de NY Times van zondag 24 mei, waarop de namen van de Amerikaanse coronadoden werden gepubliceerd. Micky: “Voor het eerst in 40 jaar geen beeld op de voorkant van de krant, alleen maar tekst. En die tekst, die werd voor mij dus weer een beeld. Dat vind ik een kunstwerk op zich”.

Carsten Klint tipt dining hotspots

Als culinair ondernemer weet Carsten Klint alle ins and out in gastronomisch Nederland. Hij geeft tips waar we moeten gaan dineren vanaf 1 juni, wanneer de deuren van de horeca weer open mogen. Maar niets zal hetzelfde zijn. Carsten: “Ik kan me de discussie tussen Rutte en de Jonge nog terughalen waarin gevraagd werd ‘mag je nou wel met z’n vieren komen eten of niet?’. Waarop zei zeiden ‘ja, dat mag wel, maar ieder anderhalve meter van elkaar aan tafel’. Wat zou inhouden dat het een tafel van tien vierkante meter is”.

Jaap de Groot geeft F1-kalender prijs

De sportanalist heeft een neus voor primeurs en voorspelt elke week in The GYGS wat het sportnieuws gaat worden. Jaap: “Ik heb begrepen dat maandag een officiele verklaring komt en dat ze min of meer de kalender al klaar hebben. Dus 5 juli wordt het Oostenrijk…” Vervolgens geeft Jaap de primeur van de hele kalender van de GP. Alle data en locaties op een rij. De F1-fans kunnen hun hart ophalen.

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Volgende week vrijdag laten de betweters van Yves opnieuw van zich horen, met een frisse blik op het nieuws.