Media & Entertainment

The GYGS zet vergrootglas op Amerika: alleen Michelle Obama en Hillary Clinton kunnen Trump verslaan

Deze derde serie in de succesvolle podcastreeks '1-2-tje met Yves' heeft aan ambitie geen gebrek. Op zijn kenmerkende manier neemt Yves Gijrath met zijn panel van betweters elke vrijdag het nieuws door. Deze week zet Yves samen met Leon de Winter, Won Yip en Erik de Vlieger het vergrootglas op 'Man of the Week' Donald Trump. Volgende week verschijnt het boek 'The room where it happened' van John Bolton met daarin stevige aantijgingen tegen Trump en hoe groot wordt het bloedbad tijdens de verkiezingen in november?

Tekst: Leonie Kragt
Foto Yves Gijrath: Roland J. Reinders

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Leon de Winter

Joe Biden gaat vanaf deze zomer het gevecht aan met Trump, maar daar ziet Leon de Winter weinig in: “Moeten we deze man hebben, die nauwelijks 3, 4 woorden achter elkaar in logische volgorde kan plaatsen? Dat is een bloedbad”. Yves is benieuwd wie dan de dark horse bij de democraten zou kunnen zijn. Leon: “Dat is Hillary. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand anders is die nu zo snel mogelijk een reputatie kan opbouwen. Michelle (Obama), maar dat is geen politica, het is toch een vak”. Als Yves oppert dat Hillary Clinton en Michelle Obama het samen tegen Trump zouden kunnen opnemen, raakt Leon enthousiast: “Dat zou een hele verrassende set zijn, heb ik nog niet over gelezen. Twee vrouwen, Michelle en Hillary, laten ze het niet horen bij de democraten, dat is wel een hele sterke, verrassende combi!”

Erik de Vlieger

“Het hele Amerika, en daar maak ik me echt zorgen over, dat een 300 miljoen+ Amerikanen in een paar weken om kunnen draaien naar een soort halve anarchistische staat, dat de media partij-couranten zijn geworden, de ene is democratisch, de ander is republikeins, CNN, FOX, dat zijn dan de uitersten. Ik maak me echt zorgen, want dat hele Amerika is natuurlijk een stom volk, geregeerd door de dollar, maar wij worden overheerst door de tech bedrijven, door de Amerikaanse filmindustrie, die bepalen wat goed is en wat slecht, ik vind het een gevaarlijk volk aan het worden”, aldus Erik. Het liefst wil hij de culturele banden tussen Nederland en Amerika verbreken.

Won Yip

Won heeft jaren in Amerika gewoond en er zaken gedaan en op Trump gestemd destijds. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar hij vindt dat de media in Europa een beeld van Trump schetst dat volgens hem niet altijd klopt: “Als ik in Amerika ben en ik zet de televisie aan, kan ik van ’s ochtend 9 tot ’s avonds 9 uur, kan ik 12 uur naar Trump kijken. In Europa zenden ze natuurlijk alleen maar de highlights uit alsof er voor de rest geen nieuws is. In Amerika wordt het toch anders gepresenteerd. Ik denk dat wij in Europa toch wel een verkeerd beeld krijgen via de media. En laten we eerlijk wezen; qua media is ie (Trump) nog erger dan Van Gaal! Die had ook altijd oorlog met de media. Maar was Van Gaal een slechte trainer? Ik denk het niet.”

Carsten Klint

De podcast wordt uiteraard weer afgesloten met 3 tips van Carsten Klint. Hij vertelt in welke 3 toprestaurants je eens zou moeten gaan eten. Niet in Amerika, maar gewoon lekker in Nederland 😉

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Na 1 weekje pauze, keert The GYGS op 3 juli weer terug. Met spraakmakende gesprekken, ongezouten meningen en mooie anekdotes. Tot dan!

Foto: RJR Fotografie