Media & Entertainment

Wesley Sneijder over comeback bij FC Utrecht in podcast The GYGS: 'Ik ben getriggerd!'

Deze derde serie in de succesvolle podcastreeks '1-2-tje met Yves' heeft aan ambitie geen gebrek. Op zijn kenmerkende manier neemt Yves Gijrath met zijn panel van betweters elke vrijdag het nieuws door. Deze week is ook Wesley Sneijder te gast, hij is 'Man of the Week'. In zijn biografie 'Sneijder' is de voetballegende verrassend openhartig, in The GYGS gaat hij nog een stapje verder en praat hij over zijn relatie met Van Gaal, de F-side en Yolanthe.

Tekst: Leonie Kragt
Foto Yves Gijrath: Roland J. Reinders

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Rentree

Gisteren werd Wesley door de supporters van FC Utrecht verrast met een clubshirt, uiteraard met zijn eigen nummer 10 daarop. Ze hopen hem daarmee te verleiden tot een rentree bij de club. Wat niet geheel ondenkbaar is, blijkt nu uit Wesley’s woorden tijdens de podcast: ‘Het raakte me zeker. Ik ben niet fit, maar als die knop omgaat, ben ik binnen 3 maanden fit. Maar ik moet het laten bezinken. Het heeft me getriggerd, maar er komt meer bij kijken. Maar het heeft me echt geraakt. Ik ben echt getriggerd’.

Van Gaal en F-side

In de 45-minuten durende podcast wordt duidelijk dat Wesley een man met een groot eergevoel is. Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal komt aan bod en daar doet hij een opmerkelijke uitspraak over. Ook zijn verstoorde relatie met de F-side wordt besproken, hij heeft geen goed woord over voor hoe zij van hem een persona non grata proberen te maken in Amsterdam.

Nog elke dag contact met Yolanthe

Uit het boek blijkt dat Yolanthe altijd zijn ruggengraat is geweest, zijn coach, zijn steun en adviseur en dat zijn liefde voor Yolanthe verre van over is. Of het ooit weer goed komt? Wesley: “Dat heeft tijd nodig, natuurlijk ik hoop het. We hebben elke dag contact, dat zit gewoon goed. We moeten kijken hoe dat straks in de toekomst uitwijst. Ze is nog steeds de allermooiste persoon die ik om me heen heb”.

 

Foto: ANP COPYRIGHT / MMP MISCHA SCHOEMAKER

Naast Wesley Sneijder mogen uiteraard de vaste betweters niet ontbreken. Deze week zijn dat Jaap de Groot, Erik de Vlieger en Carsten Klint.

De Magie van Max

Aankomend weekend wordt eindelijk de Grand Prix in Oostenrijk hervat en het is niet toevallig dat deze week het nieuwe boek van Jaap de Groot, ‘De Magie van Max’, uit is gekomen. Tijdens de podcast legt Jaap uit wat Johan Cruijff en Max Verstappen met elkaar gemeen hebben en hij vertelt een typerende anekdote over hoe Max als jongetje van 17 jaar op het circuit van Barcelona in 2015 omringd was door 40 volwassen kerels, soort lakeien, die dag en nacht voor hem klaar stonden. Jaap: “Ik stelde hem toen de vraag: ‘Hoe zie jij jouw rol in dit team?’ Waarop hij zei: ‘Jaap, ik zie mezelf als een van de monteurs, de monteur die rijdt’. Toen dacht ik: jij snapt het dus”.

Zwarte Piet

Naast de lockdown in Lissabon, de symboolpolitiek van Groen Links, de dominantie van bedrijven als Facebook en Google en de economie die weer een beetje lijkt op te krabbele, sprak Erik zijn lof uit over de column van Jan Roos. Hij breekt hierin een lans voor de afschaffing van Zwarte Piet, terwijl hij juist voorstander was. Jan is volledig geturnd na een gesprek met een hele goede vriend die met een Antilliaanse vrouw is getrouwd. Die vriend blijkt de zoon van Erik te zijn. Een mooie ontwikkeling, maar tegelijkertijd vindt Erik dat het racismedebat ook erg doorslaat.

Carsten’s Hotspots

De podcast wordt uiteraard weer afgesloten met 3 tips van Carsten Klint. Hij vertelt in welke 3 toprestaurants we eens een vorkje moeten gaan prikken.

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

Foto: RJR Fotografie