People & Finance

Joost Luiten:
"Veel golfers zitten tegen het autistische aan, daarom zijn ze zo goed”

In het kader van 'niet poetsen, maar lullen' doet Yves Gijrath tijdens een nieuwe Podcastreeks een-tweetjes met personen die hem mateloos intrigeren. Neerlands beste golfpro van het moment en persoonlijk golfheld van Yves zelf: Joost Luiten. De golfer schuift aan tafel bij Villa Yves en beantwoord vragen die Yves verwonderen, vermaken en prikkelen.

Tekst: LXRY
Beeld: Martin Dijkstra

Joost Luiten

Joost is sinds 2006 golfprofessional en onder andere winnaar van KLM Open 2013 en 2016. Hij reist de hele wereld over om te spelen op internationale toernooien, waar hij het zeker niet slecht doet. Tijdens de podcast onthult Joost wat zijn nieuwe geheime wapen is: zelfhypnose. Door te visualiseren dwingt hij een positief resultaat af op de golfbaan. Ook legt hij uit dat je al rond je 10e levensjaar gevormd wordt. Op die leeftijd is de topsporter volgens Joost al geboren.

Geprikkeld worden

Maar de golfpro geeft ook antwoord op prikkelde vragen als: “Welke 3 personen neem je mee naar een privé-eiland? Wie zou je laten omleggen als je een huurmoordenaar krijgt aangeboden? En wat heb je ooit gedaan wat echt niet mag?” Yves krijgt de ware Joost te zien en komt achter interessante momenten uit zijn prive- en sportleven.

Een-tweetje met Yves

Luister de gehele podcastuitzending met Joost Luiten hier.