Media & Entertainment

John Heitinga in
Een-tweetje met Yves: ‘Beloftes moet je nakomen'

Deze week een special guest in de podcast '1-2-tje met Yves'. Volgende week verschijnt MASTERS, het voormalige LXRY, deze editie is tot stand gekomen in ‘vloeiend combinatiespel’ met Master of Defense John Heitinga. De oud-profvoetballer en huidige trainer van Ajax O19 vertelt uitgebreid over de samenwerking in de podcast. Maar natuurlijk geeft hij Yves ook een inkijkje in de voetbalwereld; heden, verleden en toekomst.

Fotocredits: John van Helvert

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

 

John Heitinga: een fantastische verdediger, 87-voudig International voor het Nederlands elftal, Ajacied in harten en nieren, ook een internationale speler, na gespeeld te hebben bij diverse clubs, terug bij Ajax en en tegenwoordig is hij jeugdtrainer. De podcast is een vermakelijk gesprek over hoe kan het ook anders: voetbal. Met prangende vragen als: hoe ging het op het WK in 2010, wat ging er fout op het EK in 2012, waarom lukte het niet bij zijn terugkeer bij Ajax, hoe beleefde hij zijn debuut, wat voor speler is hij, wat voor trainer is hij. In de podcast gaat Yves op zoek naar wie de echte John Heitinga is.

Over zijn terugkeer bij Ajax en de vraag of dat een zwarte bladzijde of een geaccepteerd hoofdstuk is zegt hij: “Het is geaccepteerd. Het is alleen op het moment dat je stopt ga je terugblikken, dan ga je denken aan de keuzes die je hebt gemaakt tijdens je carrière. Ik had de belofte gemaakt terug te komen. Die belofte ben ik nagekomen. Als je beloftes maakt, moet je ze nakomen. Het is alleen anders gelopen”.

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.