Media & Entertainment

Gordon in 'Een-tweetje met Yves': "Mijn coke werd gebracht in Louis Vuitton zakjes"

In de 23e podcast 'Een-Tweetje met Yves' gaat Yves in gesprek met misschien wel de bekendste Nederlander van het moment, Gordon. Met programma's als Hotter Than My Daughter, Holland's Got Talent, 100 Jaar Jong en talloze hits veroverde hij vele harten. Een presentator, columnist, ondernemer, zanger, diva, rebel, komiek, romanticus en seniorenvriend. Van Topper tot Voice. Met diva Patty Brard struint hij de wereld af op zoek naar de eeuwige jeugd en tegen drank en drugs zegt hij Never Nooit Meer. Wat zou er nog op zijn bucketlist staan?

Tekst: Inge Dal

Benieuwd naar de podcast? Luister hier!

 

Nieuwe dingen

Het eerste wat opvalt is dat Gordon er supergoed uitziet, maar het gaat hem ook nog eens voor de wind sinds hij zijn leven drastisch heeft omgegooid. Gordon valt meteen met de deur in huis dat hij diezelfde dag nog een bespreking heeft met Mathijs Vrieze, uitgever van Gezond Magazine, over een eigen magazine. “Het is een zelfhulp-magazine met de beste kuurreizen, alles over gezondheid en natuurlijk ook over verslaving.” En dat is niet het enige wat hij met twee handen aanpakt. Deze maand starten ook de opnames van de nieuwe talkshow van Gordon & Patty. “We wilden gewoon een leuk en goed programma maken en Patty is zo’n mooi mens. We hebben vroeger de kalk van de muur gesnoven samen, bergen op tafel bij haar thuis. Als we het er nu over hebben dan liggen we helemaal gevouwen.”

Succesvol

Hij geniet van zijn horecazaken en het gaat hem goed af, maar binnenkort gaat hij wel afscheid nemen van eentje. “Als je er alleen maar hoofdpijn van krijgt dan moet je er op een gegeven moment afscheid van nemen.” De afgelopen maanden hebben zijn liefde voor muziek ook extra aangewakkerd. De stembanden van de zanger zijn weer gesmeerd en hij komt binnenkort met een nieuw album met nummers die hij in de afkickkliniek heeft geschreven.

8 Maanden clean

Hij weet nog precies wanneer hij voor het eerst met zijn neus in de poeder dook. “Mijn vader was alcoholist en mijn moeder was gokverslaafd en ik zei altijd: ‘Ik ben niet verslavingsgevoelig.’ Je eerste pilletje vergeet je nooit meer. Het was ook niet de substantie waar ik verslaafd aan was, maar ik was verslaafd aan het verdoven van het klotegevoel wat ik in mijn lijf had van de eenzaamheid en het verdrietig zijn.”

“Eigenlijk wordt het je onmogelijk gemaakt in deze maatschappij om zonder te leven”

Het moment dat hij zijn probleem inzag weet hij ook nog maar al te goed en binnen no-time zat hij in een kliniek. “Ik dacht echt dat ik aan het doodgaan was. Het trieste was ook dat ik het wekelijks alleen thuis gebruikte tot diep in de nacht. Ik heb ontzettend gehuild en was heel erg teleurgesteld in mezelf.” Hij heeft inmiddels tienduizenden berichten gekregen van fans over zijn stap en nog steeds. “Als je zou weten hoeveel mensen eraan zitten in Amsterdam en in het Gooi…dan mag ik me echt gelukkig prijzen dat ik deze stap heb genomen.”

Struggles

“Mijn jeugd was best wel heftig. Er zit een incestverhaal aan vast bij mij. Dan weet je dat je seksueel ontwricht bent. Ik was negentien toen ik het tegen mijn ouders vertelde”, laat hij weten. Ook zijn lagere schooltijd komt aan bod, het moment dat hij uit de kast kwam en de tijd dat hij marktkoopman was op de Albert Cuypstraat. “Dan gingen dames achter mijn stal in hun blote tieten die beha’s passen, fantastisch.” Zijn ware liefde heeft hij nog niet gevonden. “Ik heb een enorme knauw gekregen door de publiciteit rond dat trouwprogramma, toen ik nee zei en het hele land boos op me was. En door die hele toestand met die dokter die mijn Whatsappverkeer op straat gooide.” De Toppers en zijn conflicten met Connie Witteman en Rene Froger passeren ook de revue, maar hij heeft ze vergeven. “Dat hij nooit naar me toegekomen is, heeft me het meest geraakt van alles.”

Benieuwd naar de podcast? Luister hier!