People & Finance

Nieuwe podcastserie
'Een-tweetje met Yves': Ondernemen in tijden van Corona

Times have changed. Zo ook de podcast 'Een-tweetje met Yves'. Die nemen we in deze periode op met social distance, wat betekent: via de telefoon. Juist deze tijd roept vragen op; hoe zorgen we dat ondernemen mogelijk blijft, we als bedrijf niet ten onder gaan, we creatieve oplossingen zoeken en we de moed erin houden? Mediaondernemer Yves Gijrath gaat op zoek naar het zakelijk vaccin en spreekt invloedrijke en inspirerende ondernemers over de impact van de Coronacrisis op hun bedrijf en branche.

Tekst: Leonie Kragt

Benno Leeser

Luister de gehele podcast hier.

Toon leiderschap

Benno Leeser, CEO van GASSAN Diamonds, is de eerste gast in deze periodieke, nieuwe podcastserie, die geheel onder de vlag van Corona waait. Deze crisis vraagt om nieuw leiderschap, creativiteit en moed. Begrippen waar deze ondernemer niet voor terug deinst.

“Rustig blijven, leiderschap tonen, wees zichtbaar voor je mensen en biedt ze een schouder”

Elke crisis is een leerschool

Leeser geeft leiding aan meer dan 500 mensen op verschillende continenten, waaronder China. Sinds de uitbraak van het Corona virus zag hij zijn omzet dalen met 50%. Yves wil weten wat hij heeft geleerd van eerdere crises: ‘Rustig blijven, leiderschap tonen, wees zichtbaar voor je mensen en biedt ze een schouder.’

Positief vooruitzicht

GASSAN doet veel zaken in China. Daar lijkt het ergste achter de rug: “In Shanghai zijn ze voor 50% al weer aan het werk. In Beijng is dat nog wat minder. Maar het ziet er naar uit dat het begin april weer redelijk normaal is in China. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, want dan gaat alles weer een beetje draaien”, aldus Benno.

Luister de gehele podcast hier.