Jewels & Watches

Een uurwerk met dimensie

Christiaan van der Klaauw staat wereldwijd bekend om zijn astronomische horloges en bijzondere Aventurine Glass waarvan de wijzerplaten zijn gemaakt. Aventurine Glass verandert mee met het licht waardoor er continue een andere dimensie aan het horloge wordt gegeven. Als eerste ter wereld, presenteert Van der Klaauw nu het Aventurine Glass in de kleur zwart.

Het uurwerk komt tot leven

Zwart is zwart, maar dat is een ander geval bij het nieuwe Planetarium Avanturine uurwerk van Christiaan van der Klaauw. Bij elke staal licht dat op de wijzerplaat valt, vindt er een magische verandering plaats, zo intens zwart met verschillende dieptelagen, het uurwerk komt hierdoor echt tot leven. Sommige zien er zelfs een driedimensionale sterrenhemel ontstaan, want naast de tijd, datum en maand zit er nog iets bijzonders aan deze uurwerken.

Magnifique schouwspel van planeten

Van der Klaauw uurwerken hebben ‘s werelds kleinste heliocentrische planetarium. Een magnifiek schouwspel dat real time de banen van Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rondom de zon laat zien. Het Planetarium is een van de meest gecompliceerde horloges uit de collectie en een eerbetoon aan de grote sterren uit het verleden, zoals Nicolaas Copernicus, Johannes Kepler, Christiaan Huygens en Eise Eisinga.

 

Kostbaar proces

Het proces om Aventurine Glass te maken is een goed bewaard geheim. CVDK horloges zijn beroemd om deze bijzondere wijzerplaten en Aventurine Glass is dan ook echte Van der Klaauw signatuur.

Specificaties Planetarium Avanturine

  • Uurwerk: CVDK7386, automatisch uurwerk, ‘35 jewels’, dubbele veerton, gangreserve; 96 uur max., complicatie; CVDK Planetarium module.
  • Functies: Uren, minuten, complicatie: datum, maand.
  • Planetarium; het horloge is uitgerust met het kleinste mechanische Planetarium ter wereld dat de omwentelingen aangeeft van Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rond de Zon.
  • Kast:Hoogwaardig roestvast stalen kast, ø 40 mm, saffierglas, saffierglas achterdeksel.
  • Wijzerplaat:Aventurine glass in zwart (goldfluss) sterrenhemel met wit gerhodineerde index, gerhodineerd Planetarium met gekleurde Zon en Aard.
  • Band: Zwart leder. Sluiting:Stalen vouwsluiting met logo gravure.

Voor meer info en exclusieve verkoop van het Planetarium zwart Aventurine Glass gaat u naar GASSAN Diamonds.