Ooit een piramidevormig jacht gezien? – LXRY List

vliegende piramide

Als je ooit een vliegende piramide boven de oceaan ziet zweven, zal het hoogstwaarschijnlijk geen waanbeeld zijn. Grote kans dat het de Tetrahedron betreft. Het toestel is een HYSWAS-jacht, afgekort van Hydrofoil Small Waterplane Area Ship. Die naam wekt de illusie dat het een hybride vorm van een jacht en vliegtuig betreft. Het lichtgewicht interieur van de Tetrahedron is dan ook vergelijkbaar met privé toestellen. Maar toch vliegt het niet. Het jacht wekt slechts de suggestie boven het water te zweven. Onder het piramidevormige gedeelte bevinden zich namelijk vier rompen, waaronder één torpedo-romp. Deze liften het jacht tijdens het varen. Naarmate het snelheid vordert, maakt het hoogte. Bij een bepaald aantal knopen steunt het nog alleen op de torpedo-romp.

geen hydrodynamische vorm

De bijzondere technologie heeft nog meer voordelen. Het maakt de Tetrahedron onafhankelijk van de traditionele hydrodynamische vorm die we doorgaans bij schepen tegenkomen. Tijdens het varen maakt het dek immers geen contact met het water. Het scheelt ook ruimte. Want het technische gedeelte bevindt zich volledig onder water. In de bovenliggende piramide is daardoor alle ruimte voor ultra-luxe voorzieningen. Helaas zullen we de Tetrahedron nog niet snel op zee tegenkomen. Het ontwerp bevindt zich nog in het conceptstadion. Maar naar verluid zou het niet al te lange tijd meer duren voordat het daadwerkelijk in productie zal gaan. We’ll keep you posted. 

De Tetrahedron staat in ieder geval op #5 in de categorie ‘Yachts & Boats’ van de LXRY List. Klik op de foto’s om het te bekijken.

LXRY LIST

Twee jaar geleden ontstond het idee om het meest prestigieuze en luxueuze boek in de wereld uit te geven. Om een gids te lanceren voor liefhebbers van het beste vakmanschap, design en uitmuntendheid voorhanden. De LXRY List is het resultaat. In deze collector’s editie worden de beste luxueuze adressen, producten en ervaringen gepresenteerd. Deze is uitgegeven door de luxe lifestyle-experts van LXRY Media Group. Bekend van Europese grootste premium lifestyle event Masters of LXRY en LXRY Magazine.

De LXRY List is hier te bestellen.

Meer Cars & Yachts