Travel & Experiences

Pillows Hotels opent in Amsterdam

Pillows Hotels start nieuw hotelconcept in Amsterdam

Amsterdam is een nieuw luxueus boetiek hotel concept rijker. Onlangs opende het eerste hotel; Pillows Anna van den Vondel aan het Vondelpark. Deze 31 kamers-tellende vestiging is het debuut van het Pillows Concept dat onder de International Hotel Management Group valt. Na een verbouwing van drie jaar is een drietal 19e-eeuwse panden aan het Vondelpark omgetoverd in het hotel en heeft een onmiskenbare chique, moderne en comfortabele uitstraling en daar blijft het bovendien niet bij. In 2017 zullen naar verluid nog meerdere Pillows Hotels geopend worden in Nederland en België.

Clockless eating

Bij Hotel Management Group leeft de gedachte dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community met een authentieke en inspirerende omgeving. Het bedrijf hecht waarde aan monumentale panden en een balans tussen design en comfort. Gasten moeten in alle persoonlijkheid te woord worden gestaan. Ook moet iedereen zelf kunnen bepalen waar en wanneer hij eet. Dat vertaalt zich naar het ‘All day dining’ principe, ook wel bekend als Clockless eating. Want het hotel hanteert geen vaste ontbijt-, lunch- of diner tijden. Dus geen gehaast in de ochtend om je op tijd richting de ontbijtzaal te wanen.

Lounges en living

Namens International Hotel Management Group geeft Managing Director Rogier Braakman aan zeer trots te zijn met het nieuwe concept: “Vanaf het eerste moment dat we met de ontwikkeling van Pillows Anna van den Vondel begonnen, hebben we een persoonlijke, stijlvolle, maar tegelijkertijd ongedwongen en charmante sfeer als uitgangspunt genomen, waarbij de gastbeleving rondom de lounges wordt gecreëerd middels the Living. (…) In the Living bieden we 24/7 gerechten en dranken aan, waaronder ook het ontbijt, dat in onze domestic kitchen voor het oog van onze gasten vers wordt bereid en wordt uitgeserveerd.”

Thuisvoelen

Manager van het nieuwe Pillows Hotel, Martijn van Eijk voegt hieraan toe: “Onze ambitie is dat iedere gast zich echt helemaal thuis voelt. Bijvoorbeeld door heerlijk te ontspannen bij de open haard in the Living of eindeloos te loungen op het terras in de tuin.” Pillows Anna van den Vondel is gevestigd in drie aan het Vondelpark gelegen en verbonden herenhuizen daterend van eind negentiende eeuw. Na een restauratieperiode van anderhalf jaar is er ruimte gemaakt voor 31 charmante hotelkamers.