People & Finance

Sous le manteau: parfum op basis van liefdesdranken

Liefdesparfum uit de 19e eeuw in Frankrijk

Het nieuwe Franse parfumhuis ‘Sous le manteau’ presenteert een collectie geuren op basis van Franse recepten voor liefdesdranken. Deze recepten werden in de middeleeuwen samengesteld door monniken en nonnen op basis van geneeskrachtige planten en kruiden. In de 19e eeuw werden deze recepten vervolgens opgeschreven in farmaceutische boeken. Toen Olivia Bransbourg deze documenten ontdekte, vertaalde zij het naar een bijzondere parfumlijn: Sous le manteau.

Onweerstaanbare verlangens

Sous le manteau draait dan ook om het creëren van een verlangen naar essenties die je niet kunt weerstaan. Om je persoonlijke geur te vinden, creëerde Bransbourg een persoonlijkheidstest waarmee je wordt gematcht aan een van de geuren. In deze test worden vragen gesteld als: Zou je liever verleiden of verleid worden? De parfumlijn is vanaf juni 2018 verkrijgbaar bij Skins Cosmetics. Je kunt de test doen via deze link.

LXRY Paspoort

Bij een bijzonder merk hoort een interessante ondernemer. Daarom zette LXRY de favorites van Olivia Bransbourg speciaal voor jou op een rij…

Eerste job: Assistent-curator in het Landes Museum in Bonn, 1995.

Definitie van luxe: Tijd, kalmte en plezier. Niet per se iets duurs. Voor mij is het een luxe om tijd te hebben om de dingen te doen die ik leuk vind.

Mooiste moment van de dag: Minimaal 5 minuten per uur. En zo zou het ook altijd moeten zijn.

Droomvakantie: Naar een privé eiland gaan, boeken lezen en tijd doorbrengen met mensen waar ik van houd.

Nooit meer doen: Huilen voor mannen (eigenlijk zou ik dat wel opnieuw kunnen doen). En hakken dragen van 14 cm hoog. Dat zal ik echt nooit meer doen…

Goede daad: Precies een jaar geleden op Times Square opende ik een installatie van mijn andere parfumlijn. Twee uur na de opening reed er een auto over de stoep, waardoor veel mensen vlak voor mijn ogen gewond raakten. Het gebied werd meteen afgesloten. De dag daarna werd de locatie opnieuw geopend en werd ik gevraagd om opnieuw naar de locatie te komen om de parfums te lanceren. Maar ik kon het niet opbrengen om nog over kunst, schoonheid en mijn parfums te praten. Het voelde totaal ongepast. Ik besloot de locatie te transformeren en er een publieke catharsis van te maken. Een soort emotionele zuivering voor de New Yorkers die in het gebied werken, voor de bezoekers en voor mezelf. Ik vroeg iedere persoon die langskwam onder een koepel te gaan staan, hun ogen te sluiten en rustig aan de vier geurverspreiders te ruiken. Zo konden ze kiezen welke geur hun voorkeur had en welke herinneringen er binnen kwamen. Elk antwoord werd op een klein stuk papier geschreven en bevestigd aan een stof met een bijpassende lint. Ik bond het om hun pols en met een straal van de geur die hen ver weg van Times Square bracht. Meer dan 300 mensen kwamen binnen in de loop van de vier dagen. Sommigen huilden, sommigen vroegen of ik kon knuffelen, veel mensen glimlachten en zeiden dat ik hun dag had opgevrolijkt. Maar eigenlijk maakten zij mij blij. Kijk maar eens naar het volledige verhaal via deze link.

Ik geef vooral geld uit aan: Boeken, archeologie en reizen.

Vrijetijdsbesteding:  Het oversteken van de Manhattan-brug met mijn fiets om naar onze Sous le Manteau showroom te gaan. Bijna elke dag. Tweemaal. Het uitzicht inhaleren.

Kun je me voor wakker maken: Voor de liefde.

Favoriete adresjes: Afgelopen zomer ontdekt: Arcosanti, in Arizona, het meesterlijke en experimentele stadje van visionaire architect Paolo Soleri in de jaren ’70. Het is wild en intens. Midden in de woestijn, met slangen en spinnen, maar heel uniek. We verbleven er een nacht. Ik was liever een week gebleven…

Word ik blij van: Het ontmoeten van nieuwe mensen, struikelen over fantastische verhalen, muziek, kunst of boeken. En … de lach van degenen van wie ik hou.

LXRY tip: Een paar druppeltjes van een liefdesdrankje, soms een lipstick en altijd een grote lach.