Wining & Dining

Op naar de Gouden Eeuw met Luc Kusters

Topkok Luc Kusters startte zijn carrière bij restaurant Da Vinci in Maasbracht. Hij werkte voor René Brienen en Toine Hermsen, voordat hij in 2000 Limburg inruilde voor Amsterdam en bij La Rive te maken kreeg met Robert Kranenborg, wat resulteerde in een langdurige samenwerking en vriendschap.

Interview: Bart-Jan Brouwer
Fotografie: Esther Quelle
Redactie: Annelies Keus

Dutch Cuisine

In 2010 opende hij samen met sommelier Xavier Giessen Bolenius, midden op de Zuidas. Het restaurant wordt gewaardeerd als een van de beste groenterestaurants ter wereld. Uiteraard is Luc Kusters vereerd. Maar liever nog ziet hij dat meer restaurants zijn voorbeeld van Dutch Cuisine volgen. Want volgens hem vormt de Nederlandse eetcultuur, met het vele groentegebruik van oudsher, niet alleen een heel geschikt model voor de volksgezondheid, het helpt ook bij de bestrijding van het wereldvoedselprobleem.

“Acht jaar geleden werden we voor gek verklaard: waarom zou je in die uithoek gaan zitten? Maar wij wisten wel beter.”

HELLO GENIUS

Ben je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Het complete interview met Luc Kusters lees je in LXRY magazine #36. Deze is verkrijgbaar via onderstaande link. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36