People & Finance

Op gesprek bij Jonas Soto

Opgroeiende in een creatieve omgeving werd Jonas Soto geïnspireerd door zijn eigen vader. Het gevolg hiervan was de oprichting van Benj & Soto.

Tekst: Annelies Keus
Beeld: Milan Kaine
Redactie: Nathalie Wittendorp

Jonas groeide op in een creatieve omgeving waarbij hij de vrijheid kreeg om zichzelf te ontwikkelen. Zijn vader is kunstenaar en maakt uiteenlopende dingen. Een van zijn projecten heeft Jonas geïnspireerd tot het oprichten van Benj & Soto. Dit was het project waarvan zijn vader van een kunstwerk een meubelstuk maakte. Jonas vond dit geweldig, en vond dat hier meer mee gedaan kon worden.

De kubussen van Benj & Soto worden allemaal gemaakt van FiberCoated Foam en worden eigenhandig geproduceerd. Op het materiaal is een patent ingediend. Naast meubels maken ze ook auto-interieurs en zelfs hele wanden, dus potentie is er zeker.

Zowel vader als zoon hebben een sterk karakter, ze weten precies wat ze willen en staan beide achter hun ideeën. Af en toe is er nog een klein meningsverschil, maar dat is vaak al snel opgelost. Jonas focust vooral op de algemene strategie en richting van het bedrijf, terwijl zijn vader meer verstand heeft van kunst en nieuwe dingen uitvinden.

Naast Europa verkopen ze ook in Amerika en Azië. Zo zijn ze in China in onderhandeling met de grootste high-end meubelretailer van het land. Wat het bedrijf graag wil bereiken? Naamsbekendheid over de hele wereld, zowel met de materie, FiberCoating, als met het merk zelf.

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over Jonas Soto, lees dan het hele verslag in LXRY magazine. Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37