De iglo’s en husky’s van Finland

winter wonderland

Nu in LXRY Magazine: een verslag van het bijzondere Finland. Een winter wonderland van houten chalets en hete sauna’s. Het gejank van husky’s dat breekt met de sereniteit van de natuur… Op zoek naar luxe in een desolaat, maar niettemin prachtig decor. Ook de mooiste diamant biedt zich aan in de ruwste vormen. Hier alvast een kleine ‘amuse’ van het reisverslag dat in LXRY 28 is verschenen.

60% bossen

Finland bestrijkt acht keer de oppervlakte van Nederland en kent een bevolkingsdichtheid van amper 16,3 mensen per vierkante kilometer. Dat maakt Finland één van de minst dichtbevolkte landen van Europa. Natuur overheerst in het thuisland van de Kerstman. Het Finse grondgebied bestaat voor 60% uit bossen en 40% uit water en akkerland. Het Scandinavische land heeft maar liefst 188.000 meren.

iglo’s bouwen

Bezoekers van Finland beleven de mooiste ervaringen in een dog sled. Uitgedost in de warmste kledij wacht je een ultiem avontuur. Lichtvoetig en sierlijk trekken de husky’s je voort door een landschap dat overdondert met haar schoonheid. Eskimo’s konden het vroeger enkel overleven door iglo’s te bouwen. Dat is dan ook precies wat je hier zelf nog kunt doen. Met behulp van ervaren iglobouwers, een handzaag, houten latten als geraamte en grote blokken ijs kan ook jij overnachten in de desolate toendraklimaat. In de gerieflijke Finse hutten, de ‘kota’s’, wordt je warm gehouden met een goed glas wijn en de Finse cuisine.

oerelementen

Van de hype rond de Aurora Borealis (Het Noorderlicht) tot de obsessie Santa Claus. Van Rudolf het Rendier tot de Elf van Joulluka. Van hete sauna’s tot koude iglo’s. Van dog sleds met husky’s tot sneeuwscooters. Finland is een land dat handig gebruik maakt van de barre omstandigheden waarmee het in de winter te kampen heeft. Het slalomt door de genadeloze krachten van de oerelementen en biedt avontuur in de puurste zin van het woord. Het volledige interview vind je in LXRY Magazine #28, hier te bestellen.

Tekst: Maxim van Eeckhoudt | Fotografie: John Galeyn, Luxury Action | Met dank aan Socrates Private Travel

Meer Travel & Experiences