Quadrofoil, een vaartuig met vleugels

varen of vliegen?

Hoge snelheid, geen golven, geen geluid. De lichtgewicht elektrische motorboot Quadrofoil is een innovatief vaartuig. Het bijzondere object vliegt over het water met behulp van vier ‘hydrofoils’. Dit zijn verstelbare draagvleugels. Met een toenemende snelheid duwen deze het schip omhoog totdat de romp boven het water uitkomt. Een vergelijkbaar principe zagen we eerder al bij de Tetrahedron, het piramidevormige jacht.

MINDER DAN 100 KILO

De compacte Quadrofoil weegt onder de 100 kilo. Zijn lichtgewicht batterijpakket zorgt voor een snelle stuurbekrachtiging. Daardoor vallen ook de gebruikskosten mee, want de Quadrofoil scheert over het water voor zo’n € 1 per uur. Bovendien bereikt het een maximumsnelheid van 40 km/h. De Sloveense ontwerper Simon Pivec is verantwoordelijk voor het model, dat in mei 2016 werd gelanceerd. Het gaat voor €15.000 over de toonbank. Je vindt de Quadrofoil bovendien op #31 in de categorie Yachts van de LXRY List.

LXRY LIST

Twee jaar geleden ontstond het idee om het meest prestigieuze en luxueuze boek in de wereld uit te geven. Om een gids te lanceren voor liefhebbers van het beste vakmanschap, design en uitmuntendheid voorhanden. De LXRY List is het resultaat. In deze collector’s editie worden de beste luxueuze adressen, producten en ervaringen gepresenteerd. Deze is uitgegeven door de luxe lifestyle-experts van LXRY Media Group. Bekend van Europese grootste premium lifestyle event Masters of LXRY en LXRY Magazine.

De LXRY List is hier te bestellen.

Meer Cars & Yachts