People & Finance

Ondernemen in tijden van Corona:
podcastgast
RAI-directeur
Maurits van der Sluis

Times have changed. Zo ook de podcast 'Een-tweetje met Yves'. Die nemen we in deze periode op met social distance, wat betekent: via de telefoon. Juist deze tijd roept vragen op; hoe zorgen we dat ondernemen mogelijk blijft, we als bedrijf niet ten onder gaan, we creatieve oplossingen zoeken en we de moed erin houden? Mediaondernemer Yves Gijrath gaat op zoek naar het zakelijk vaccin en spreekt invloedrijke en inspirerende ondernemers over de impact van de Coronacrisis op hun bedrijf en branche.

Tekst: Leonie Kragt

Luister de gehele podcast hier.

Maurits van der Sluis, COO en directeur van RAI Amsterdam, is de tweede gast in deze periodieke, nieuwe podcastserie, die geheel onder de vlag van Corona waait. Deze crisis vraagt om nieuw leiderschap, creativiteit en moed. Begrippen waar ook deze ondernemer niet voor terug deinst.

 

Vol geraakt

Samen met directeur Paul Riemens geeft Maurits van der Sluis leiding aan RAI Amsterdam, een begrip in Nederland en ver, ver daar buiten. Een bedrijf wat drijft op evenementen en wat uiteraard veel meer dan 100 personen trekt. Het kan dan ook niet anders in deze tijd dat de RAI vol geraakt is door deze crisis. Maurits: “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn we gesloten, dat is uniek, dat hebben we in ons leven nooit eerder meegemaakt. De RAI is echt dicht”.

Vanaf juli druk

Het is de RAI gelukt het grootste deel van de geplande evenementen te verplaatsen. “Van juli tot en met december is de RAI back to back helemaal vol. Door evenementen te verplaatsen hopen we het een en ander goed te kunnen maken. Maar dan moet het wel per 1 juli gaan draaien.”

Nul omzet

Op dit moment draait de RAI geen enkele omzet, dit kan niet andere dan enorme schade opleveren.  “We hebben 170 miljoen geprognotiseerd, daar gaan we een groot deel, driekwart, van kwijt raken, misschien de helft.”

Ook komt tijdens deze podcastaflevering ter sprake wat er gebeurt als de gemeente de RAI vraagt om als noodhospitaal of noodopvang te fungeren.

Luister de gehele podcast hier.

De volgende gast in deze podcastserie is horecaondernemer Won Yip.