Travel & Experiences

Oman: land vol luxe en luister

Oman is een welvarend land, waar auteur Harmke Kraak met alle gastvrijheid worden onthaald. De reis voert van Muscat met zijn Grote Moskee naar het onherbergzame Hadjargebergte, waar zij en haar reisgezelschap zich laaft aan de luxe van een ongekend mooi mountain resort.

Tekst: Harmke Kraak
Fotografie: Esther Quelle
Redactie: Susan Poeder

De Witte Stad

Oman is een sultanaat, waar Qaboos bin Said Al Said al bijna een halve eeuw op de troon zit. Muscat, de hoofdstad van Oman, wordt ook wel de witte stad genoemd. Tijdens de reis verblijft Harmke in The Chedi, een vijfsterrenhotels aan de Golf van Oman. “We vlijen ons neer op de ligbedden die langs dit langgerekte zwembad staan opgesteld,”  vertelt Harmke. “De sfeer is relaxed, er klinkt hippe achtergrondmuziek en op het menu prijk een keur aan sushi en sashimi. Of toch liever de Orange Duck? Of nee, de Omani King Prawns! We bestellen meer dan ons lief is; het ene gerecht is nog heerlijker dan het andere.”

Oman bestaat uit diverse regio’s: de groene gebieden rond Muscat, de kust met zandstranden, woeste bergen, de centraal gelegen Wahiba-woestijn en het Lege Kwartier, een woestijn van veranderlijke zandduinen in het zuiden. In het uiterste noorden ligt Muxandam, een groene landtong.

“We zetten de auto in 4WD, want off-road is dat in Oman verplicht. De weg blijft echter onverminderd goed geasfalteerd, al zijn er veel bochten en hellingen. Het is fijn doorrijden, al hadden we stiekem gehoopt op een écht off-road avontuur.”

LXRY Travel

Lees het uitgebreide reisverslag van Harmke Kraak over Oman in LXRY Magazine #34. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.