Cars & Yachts

Oldtimer event Interclassics Maastricht komt er weer aan

Het is weer bijna tijd voor het grootste oldtimer event van de Benelux: InterClassics Maastricht. De 27e editie van dit event vindt plaats van 16 t/m 19 januari in MECC Maastricht en pakt dit jaar uit met epische ontwerpen van ‘vergeten’ automerken. ‘Forgotten Classics’; zo luidt het thema van de klassieke autohandel beurs. Hier worden mooie herinneringen opgehaald aan de meest memorabele automerken die niet meer bestaan maar die prachtige ontwerpen hebben geproduceerd in het verleden. De epische modellen van merken zoals Talbot Lago, Hispano, Suiza en Pegaso zijn onder andere te bewonderen tijdens InterClassics Maastricht 2020.

Pronkstuk Studebaker

In totaal zijn er 25 ‘Forgotten Classics’ te zien in het themapaviljoen tijdens InterClassics Maastricht 2020. Hieronder ook de Studebaker, Champion Regal Deluze Starlight Coupe uit 1950. Deze is ontworpen door de in Parijs geboren Raymond Loewy (1883-1986). Loewy is een van de grootste industrieel ontwerpers van de twintigste eeuw. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de restyling van de colafles en het logo van sigarettenmerk Luckystrike, evenals voor het onderwerp van de Frigidaire-koelkast en het Nederlandse Sprintertreinstel.

In de jaren vijftig en zestig is Loewy hoofd design bij Studebaker, waarvoor hij onder meer de Champion de Hawk en de Avanti ontwerpt. Zijn klassieker, de studebaker, Champion Regal Deluxe Starlight Coupe met zijn ‘kogelneus’, toont vele details die geïnspireerd zijn op de luchtvaart. De Studebaker pronkt op het nieuwe jaarbeeld van InterClassics Maastricht en is een van de topstukken van de beurs, beschikbaar gesteld door het Louwman Museum in Den Haag (NL).

Bezoek GASSAN tijdens InterClassics

GASSAN is official timekeeper van InterClassics Maastricht. Traditiegetrouw toont GASSAN op deze oldtimerbeurs haar meest exclusieve horloge- en juwelencollecties. In het DREAMS Paviljoen kunt u de unieke By GiGi stand bewonderen. Het juwelenmerk van Giselle Bijlsma, kleindochter van Benno Leeser en dochter van David en Gytha Bijlsma, toont dan haar nieuwste ontwerpen. De ready to wear collectie By GiGi bestaat uit 14 karaat gouden juwelen met een jonge, frisse, speelse, girly uitstraling.

Daarnaast is het juwelenmerk Choices by DL ook aanwezig. In 2019 vierde Choices by DL haar 10-jarig jubileum. Ter ere van deze prestatie werden er maar liefst drie nieuwe collecties gelanceerd: de Nature and Animal Collection, Choices Collective en the Galaxy Line. Bewonder deze collecties ook tijdens de beurs.

Bij de andere GASSAN stand in de Zuidhal vindt u onder andere de horlogemerken IWC, Cartier en TAG Heuer. Daarbij zijn ook onder andere de juwelenmerken Messika, Al Coro en Schaffrath vertegenwoordigd. Uiteraard is GASSAN ook aanwezig met een goudsmid-stand om jouw juwelen weer als nieuw te laten schitteren.

75 jaar GASSAN

2020 wordt een bijzonder jaar voor GASSAN. Dit jaar viert GASSAN haar 75-jarig bestaan. Tevens is alweer 15 jaar geleden dat GASSAN met trots haar eigen unieke slijpvorm heeft geïntroduceerd: De GASSAN 121. Inmiddels een bewezen succes! Dit merk tilt GASSAN naar een superieur niveau en is natuurlijk ook te bewonderen tijdens het event.