Coole kunst van Okker Art Gallery

de okker-stijl

Als zoon van kunstliefhebber (én oud toptennisser) Tom Okker groeide Stephan Okker op in een huis vol met kunst. Cobra-kunst, om precies te zijn. Zijn vader opende na zijn tenniscarrière een galerie in Amsterdam, Tom Okker Art. Dat deed Stephan zelf ook, maar dan anders. In plaats van de Cobra-groep besloot hij zich te richten op eigentijdse kunst voor een gevarieerd publiek. Sinds 2014 verkoopt hij met Okker Art Gallery een breed aanbod binnen moderne, hedendaagse en fotografiekunst.

van warhol tot salentijn

Bij Okker Art Gallery wisselen de werken van Andy Warhol zich af met Poren Huang, Isabelle Scheltjens, Kees Salentijn en Joël Moens de Hase. De kunsthandel is gevestigd op de Vijzelstraat. Een ideale plek, zo meent Stephan. De locatie zit in het Amsterdamse kunstcentrum, op de looproute naar het Museumplein. En, ook belangrijk: om de hoek van luxe hotels als het Waldorf Astoria en het Conservatorium. Want de koopgrage toerist moet niet onderschat worden. Naar eigen zeggen heeft Stephan al kunstobjecten laten verschepen naar Libanon en Dubai.

okker op masters of lxry 2017

Okker Art Gallery werkt samen met zowel gerenommeerde kunstenaars en fotografen als met aanstormend talent. Uiteenlopende leeftijden en nationaliteiten passeren de revue. Hierbij wordt altijd gezocht naar een aantrekkelijke balans tussen schilderkunst, fotografie en sculpturen. De galerie zal in de toekomst in grotere mate gericht zijn op het opnemen van kunst van vrouwelijke kunstenaars in de collectie. Ook organiseert de galerie meerdere malen per jaar tentoonstellingen. Bovendien zal Okker Art Gallery te zien zijn op Masters of LXRY 2017 – Design Edition, het grootste lifestyle-event van Europa dat van 7 t/m 11 december wordt georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of bestel hier direct je kaarten.

okkerartgallery.com

Meer Art & Design