Travel & Experiences

Noord-Ierland & Donegal: Het rijk van Game of Thrones

Noord-Ierland en Donegal, het land van Game of Thrones en het startpunt vanwaar de Titanic ooit haar reis begon. LXRY’s hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer en fotograaf John van Helvert gingen op onderzoek uit. Ze reden van Belfast via Ballycastle en Bushmills naar het meest noordelijke punt van Ierland en verkenden het landschap van ruige kliffen en kastelen, grotten en graslanden.

Redactie: Annelies Keus
Fotografie: John van Helvert
Tekst: Bart-Jan Brouwer

Eiland-hoppen

Ze bezoeken onder andere het eilandje Carrick-A-Rede, dat met een touwbrug aan het vaste land verbonden is. “Wanneer ik een eerste stap op de touwbrug waag, stroomt mijn bloed terug. Het is toch even wennen aan het idee dat ik dertig meter boven de grond schommel. Maar na enkele meters voel ik me als een spinnetje aan zijn ragdraad.”

Ongerepte Natuur

Iets wat je ook niet wilt missen is kajakken langs de Ierse kust. “We varen een wel vijftien meter hoge grot in. Steeds dieper de donkerste duisternis tegemoet. De grot wordt smaller, de temperatuur lager, het water woester, het geluid van te pletter rollende golven dreigender. Voordat we dreigen te worden opgeslokt door de aarde, keren we om, richting het licht.”

HELLO GENIUS

Gedurende de reis ontdekt het tweetal de beste hotspots en lekkerste gerechten. Wil je meer weten over al het moois dat Noor-Ierland te bieden heeft? Lees het hele verhaal in de nieuwste editie van LXRY magazine #36. Deze kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36