Het nieuwe interieur van Restaurant Spetters

Zuid-Frankrijk in Zeeland

Met de idyllische ligging aan de jachthaven van Breskens roept Restaurant Spetters bijna Zuid-Franse taferelen op. Waar anders in Nederland dineer je tussen de boten alsof je in Sainte-Maxime bent neergestreken? Het maritieme gevoel van dit sterrenrestaurant wordt versterkt met de menukaart van sea food, zoals gerookte paling, zeekool, mierikswortel, dille en zelfs algen. Maar je kunt er net zo goed terecht voor een mooi vleesgerecht als kalfszwezerik of duif. Tijdloos en goed, zou je denken. Maar zelfs het meest hoogstaande restaurant ontkomt niet aan de nodige opfrisbeurt. Na een maand verbouwen opende Restaurant Spetters op 10 februari met een gloednieuw interieur.

spetterend interieur

Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het pand in Breskens. Het ondergelegen restaurant Chez Laurent is daarmee tot een einde gekomen. De duidelijkste verandering van Spetters bestaat uit de ruimtelijke invloeden. Het restaurant beschikt over een bescheiden 50 couverts die voornamelijk aan ronde tafels zijn geplaatst. Daarmee kun je al vermoeden dat de zaak richting de luchtige Scandinavische look and feel is gegaan. Chef Laurent Smallegange, eigenaar sinds 2011, beaamt dit: “De uitstraling is fris. De zaak heeft meer comfort gekregen en is eigentijdser.” Die frisse ervaring wordt ook bereikt doordat de ‘geklede’ vloerbedekking plaats heeft gemaakt voor een strak parket. “Restaurant Spetters voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd.” 

spetterend talent

Laurent Smallegange heeft waarschijnlijk niet hoeven te verbouwen om extra aandacht voor Spetters te krijgen. Zijn talenten zijn in die vijf jaar namelijk niet onopgemerkt gebleven. Zo kreeg hij in 2014 een Michelinster, werd hij in 2015 door Gault&Millau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar en kozen zijn collega’s van restaurantvereniging JRE Nederland hem tot Chef van het Jaar.

Klik op de foto’s om een glimp te krijgen van het nieuwe interieur van Spetters (en enkele verleidelijke gerechten).

Fotografie: Pieter D’Hoop, P-Design

Meer Wining & Dining