Interior & Estate

Afgelopen week heeft boutique store Co van der Horst in Amstelveen in samenwerking met Minotti, de nieuwe Minotti studio geopend. Deze bijzondere samenwerking is te danken aan de langdurige relatie die de families Minotti en Van der Horst met elkaar hebben. Beide families delen een toewijding voor hedendaagse interieur die is gebaseerd op passie en het elkaar vinden in authenticiteit en originaliteit.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Co van der Horst - Minotti Studio

De internationale geest van Luxe

In de boutique van Co van der Horst in Amstelveen bevindt zich de nieuwe Minotti Studio meteen bij binnenkomst op één niveau. Maar liefst 200m2 in de winkel is gestyled in Minotti-stijl. Het straalt de luxe van een penthouse uit. Zo vind je er een mooie verzameling van stijlen, materialen en kleuren. Dankzij de uitnodigende architectuur en de doordachte aandacht voor details, die zichtbaar is in elk aspect van de interieurdecoratie.

De ruime presentatie die in samenspraak is ontworpen door de creatieve afdeling van Minotti HQ en Co van der Horst, toont een ontwerp-concept dat de compromisloze visie van Minotti perfect vertaalt, zowel in de residentiële als in de horecasector.

Een verfijnde en elegante gastvrije omgeving

De gasten worden verwelkomd in een verfijnde elegante gastvrije omgeving, gekenmerkt door een essentiële stijl die een kosmopolitische sfeer uitademt. De witte plafonds, een warme visgraatvloer, plus de originele en gearticuleerde configuratie van het Granville-zitsysteem, springen in het oog en komen feilloos overeen met een selectie van aanvullende zitplaatsen en accessoires.

De grote zwarte architecturale kaders begrenzen vervolgens de ruimtes en dagen gasten uit om de aangrenzende presentaties verder te verkennen. Deze worden namelijk gekenmerkt door een meer residentiële en warmere sfeer, waardoor je je eerder in een echt huis waant dan een showroom. Ook hier is gebruik gemaakt van verschillende materialen, kleuren en verfijnde afwerkingen. De twee openhaarden zijn geschetst in een unieke grafische “tatami” stijl. Zij vormen de perfecte achtergrond voor het hosten van de meest onderscheidende stukken van de Minotti-collecties.

 

Co van der Horst & Minotti

“Een schitterende combinatie van uiterst smaakvolle woonruimtes verrijkt met producten van topkwaliteit, die de emoties en de styling die de studio wil bieden perfect vertaald. Naast het feit dat we de taal van het merk Minotti effectief overbrengen, zal onze Minotti Studio in staat zijn om aan de behoeften van elke gast te voldoen en een complete turn-key styling te bieden“, aldus Stephan van der Horst.

Deze unieke ruimte kan perfect als inspiratiebron dienen voor alle designliefhebbers die op zoek zijn naar creatieve, hoogwaardige en elegante woonoplossingen. Susanne Minotti (Hoofd interieur designer): “Het is een nauwkeurig ontwerp-project waarin de alledaagse levensstijl van Minotti tot in de puntjes tot uitdrukking is gebracht; en waarin de creatieve, stijlvolle en elegante principes zijn aangebracht die ons merk internationale erkenning hebben bezorgd.”

Ook leuk om te lezen: Studio Pepe slaat handen ineen met Co van der Horst