Travel & Experiences

Nederlands Nieuwste Golfparadijs

Van sportieve activiteiten tot luieren op een terras, wanneer de eerste zonnestralen doorbreken wordt de zomergarderobe weer tevoorschijn gehaald en gaat heel Nederland naar buiten. Onder de fanatieke golfers zijn momenteel de ogen gericht op Neerlands nieuwste golfbaan: Bernardus in het Brabantse Cromvoirt. Een initiatief van ondernemer Robert van der Wallen die na jaren zijn droom ziet uitkomen.

Tekst: Floris Kapelle
Redactie: Annelies Keus

Geen limits

Kosten noch moeite werden gespaard. Het resultaat: een heerlijk rustige 18 holesbaan van ongekende kwaliteit. We zien licht glooiende holes te midden van veel heide, zomen groen, oude bomen, een meanderend beekje en andere fijne flora. Voor het ontwerp werd golfarchitect Kyle Phillips uit de VS gehaald. Budgettair waren er immers geen limits. Een rondje Bernardus: in sportief opzicht alleszins een genoegen. Ook culinair wordt er flink uitgepakt: naast het enorme clubhuis bestiert topchef Edwin Kats restaurant Cromvoirt Noble Kitchen.

LXRY List 2019

Bernardus is één van de topadressen uit de LXRY List 2019. Dit koffietafelboek (€50) bevat de beste luxe adressen van de Benelux. Benieuwd wie er nog meer in onze lijst staan? Klik dan op onderstaande link.

LXRY List 2019