Cars & Yachts

Wie denkt dat motorrijden of een motorclub alleen voor mannen in een midlifecrisis is bestemd, kan het wel vergeten. Motorrijden is in Nederland populairder dan ooit. Zo zijn er niet alleen steeds meer mannen die hun rijbewijs halen maar er is ook een steeds grotere beweging van jonge meiden die de motor ontdekken. Heb jij een rijbewijs of ben je van plan hem te halen? Zorg dan voor goede bescherming en laat je adviseren in een motorspeciaalzaak. Wij zetten alvast wat handige spullen voor je op een rijtje.

Beeld: Jelle de Ruiter- Motormeiden.tv, Bikeroutfit.nl
Tekst: Tessa Deurloo

Motorclubs en de juiste motor!

Om even in de sfeer te komen, sinds 2018 zijn er steeds meer vrouwen gaan motorrijden. De motorclub Motormeiden is een nieuwe speler op deze motormarkt. Naast dat deze meiden van motoren houden, organiseren en schrijven ze van alles voor deze doelgroep?  In juni van dit jaar, organiseerde de Motormeiden een grote Girls-Ride-Out, waar ruim 80 meiden met motoren op afkwamen. Maar het motorrijden begint natuurlijk bij het vinden van de juiste motor en je rijbewijs! Deze gave BMW R Nine T is een populaire jongen, zo werd hij ook gebruikt in de spannende actiefilm Mission Impossible Fallout. Niemand minder dan Tom Cruise draaide de gashendel flink aan.

Kop op, helm op!

Beschermd op de motor van top tot teen.  Het is in Nederland nog niet verplicht om beschermende kleding te dragen, maar een helm is uiteraard wel verplicht. Bij deze helm van Scoripion Exo-510AIR kun je de kussentjes van binnen opblazen waardoor hij altijd precies pas zit en hij nooit kan afwaaien, oeps!

Luxe motorjassen

Een motorjas hoeft er tegen woorden helemaal niet meer lomp of groot uit te zien. Hij moet vooral goed zitten en beschermen tegen een val.  Met temperaturen die nu richting het vriespunt gaan, is het ook belangrijk dat hij lekker warm zit. Kijk eens naar het Zweedse merk Halvarssons, zij snappen perfect welke temperaturen je  kunt tegen komen in Scandinavië en zijn daar perfect op voorbereidt. Ook Revit heeft mooie jassen in verschillende stijlen.

Op bikeroutfit hebben we ook verschillende motorjassen gezien in luxe uitvoering waar we helemaal fan van, zijn zoals MAVEN hieronder van het merk Roland Sands Design (Prijs: 609 euro)

 

Of wat dacht je van de Fairlady – Icon 1000 (Prijs: 500 euro). Gemaakt van premium leder, D3O impact protectors en getailleerd model waardoor je goed beschermd bent en er tegelijkertijd goed uitziet.

Motorbroek waarmee je op het terras kunt zitten

Wie de broek heeft trekt hem aan. Dat geld ook voor motorrijden! Je kunt uit verschillende materialen kiezen. Een mooi leder exemplaar of ga je toch voor een jeans zoals deze van MacnaRiding gear.

Het juiste advies

Laat je vooral adviseren bij een goede motorspeciaalzaak, ga eens langs bij Biker Outfit er staat daar een gespecialiseerd team klaar en er is een breed assortiment aan motorkleding.

www.bikeroutfit.nl