People & Finance

Mooi initiatief:
Bordje voor onze
helden & ouderen

Er wordt met man en macht doorgewerkt in de zorg, de supermarkten, het onderwijs, bij de hulpdiensten en schoonmakers om Nederland draaiende te houden in deze huidige situatie. Voormalig voetballer John Heitinga en Kees van Dam zijn daarom samen met topchefs Ron Blaauw, Eugene van Angelbeek en Arjen Kräwinkel een initiatief gestart om ouderen en werknemers in cruciale beroepsgroepen een smakelijk steuntje in de rug te bieden.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: John Heitinga in LXRY Magazine #26 | Karoly Effenberger

Schouder aan schouder

Doordat het restaurantbezoek de komende week even verboden is door het kabinet en de werknemers van Ron Blaauw Gastrobar, Indonesia, Oriental, De Jonge Dikkert en De Veranda veelal thuiszitten, slaan zij de handen ineen zodat het personeel van de cruciale beroepsgroepen met een culinaire maaltijd worden voorzien. Want, deze werknemers maken overuren en houden zo Nederland draaiende.

John Heitinga in LXRY Magazine #26 | © Karoly Effenberger

John Heitinga in LXRY Magazine #26 | © Karoly Effenberger

Bordje voor onze Helden & Ouderen

De komende drie weken gaat het drietal chefs zich inzetten om helden en ouderen in Amsterdam en Amstelveen dagelijks van ongeveer tweehonderd hoogstaande diners te voorzien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er meer restaurants bij worden betrokken, maar dit hangt af van de bijdragen op de website van het initiatief. Restaurants zullen worden benaderd in het netwerk van Eugene, Ron en Arjen.

Verras jouw helden

Via het aanmeldingsformulier op de website van Bordje voor onze Helden & Ouderen kan je na een duidelijke motivatie aangeven op welke dag je hoeveel maaltijden in een verzorgingshuis, woongroep, buurthuis, ziekenhuis, huisartsenpost, ambulancepost, schoonmaakbedrijf, onderwijsinstelling, supermarkt, politiebureau of brandweerkazerne wil laten bezorgen. Aan de hand van (hopelijk) vele aanvragen wordt er een schema gemaakt.