Wining & Dining

Mis deze highlights uit de LXRY List niet

Van Amsterdam en Antwerpen tot Luxemburg. Klaar voor een culinaire reis? Maar dan niet te midden van andere gezelschappen? Intiem, met vrienden of geliefde. Bij deze drie adressen is jouw privacy gegarandeerd.

Tekst: Floris Kapelle
Online redactie: Inge Dal

La Cristallerie – Luxemburg

Een uniek adres in het oude stadshart van Luxemburg is Hotel Place d’Armes. Een verzameling van zeven huizen die zo zorgvuldig werden opgeknapt dat een lidmaatschap van Relais & Châteaux onvermijdelijk werd. En het resultaat: een wonderbaarlijk goed gelukt ensemble dat de authentieke stijl naadloos vermengt met hedendaags design. En als je nieuwsgierig ronddwaalt langs trappen en gangen, kom je vanzelf terecht bij het door Michelin bekroonde La Cristallerie. De grandeur van dit grootse restaurant met glas-in-loodramen en bladgouden ornamenten doet ons mijmeren over oude tijden. Wij kiezen voor de exclusieve Salon waar wij onze gasten fêteren op een elegante businesslunch met klassieke gerechten en een keuze uit de prijswinnende wijnkaart.

La-cristallerie.com

The Jane Table – Antwerpen

Op de coolste plek van Antwerpen opende chef-kok Nick Bril The Jane Table: een luxueuze private dining faciliteit op minder dan honderd meter van Antwerpens meest opwindende sterrenrestaurant, The Jane. Om precies te zijn in Nicks rustige kantoor op de vierde etage in het authentiek industriële PAKT-complex. Aanleiding voor dit initiatief is de wens om samen met compagnon Sergio Herman een flexibele werkplek te creëren. Hier grijpen beide chefs de vrijheid om nieuwe menu’s te proberen en gasten uit te nodigen bij wijze van testpanel. Als nieuwste hotspot in Antwerpen is PAKT de ideale locatie voor creatievelingen en innovators, dus ook op culinair vlak. The Jane Table is geschikt voor bijzondere etentjes alsook voor bescheiden business en board room meetings met butlerservice. En met de fabelachtige kookkunsten van Nick en Sergio komt het met die business wel goed.

Thejaneantwerp.com/nl/the-jane-table

Ship Chandlers Warehouse – Amsterdam

We betreden een fraai grachtenpand uit 1624 en stappen terug in het rijke verleden van de VOC. Al jaren zit hier Ship Chandlers Warehouse: een goed verborgen schatkamer die je kunt afhuren vanaf twintig tot vijftig gasten. Op deze toplocatie met opulent interieur vol scheepsbenodigdheden nemen we plaats aan robuuste tafels en stappen in een tijdmachine. De bijzondere ruimte grijpt terug naar vroeger tijden met antiek serviesgoed, zilveren kandelabers, tafelstukken, koperen onderborden, kloeke cloches, servetringen, antiek bestek, strenge portretten, oude vaten met kruiden, Perzische tapijten, knoestige borstbeelden en obers met sloven. Werkelijk alles draagt bij aan de sfeer van toen… toen wij nog als stoere knapen naar Indië voeren. Gekookt wordt er door topchefs, zoals Pascal Jalhay. De top dus. Franse luxemenu’s met dito wijnen en een fraaie sigarenkeus.

Shipchandlerswarehouse.nl

LXRY List 2020

Dit zijn drie restaurants voor private dinning uit de LXRY List 2020 die je echt niet mag missen. Dit koffietafelboek (€50) bevat de beste luxe adressen van de Benelux. Benieuwd wie er nog meer in onze lijst staan? Klik dan op onderstaande link om de LXRY List in huis te halen.

LXRY List 2019