MINI: Size does matter

Urban nomad 2.0 met de nieuwe MINI countryman

We hadden het vorige week al over op vakantie gaan met de Land Rover, maar ook met de MINI kan je grote vakantie avonturen tegemoet gaan. Dankzij de daktent van de Italiaanse specialist AUTOHOME. Deze speciale tent is uiteraard in samenwerking met het MINI Design Team ontworpen. De MINI Countryman familie is vanaf juli 2017 met twee nieuwe motoriseringen compleet. Dit betekent een lager gewicht, toonaangevende MINI TwinPower Turbo technologie en een hoog rendement.

minimale middelen, maximale ruimte

De AirTop daktent heeft een inwendige hoogte van 94 cm, is 210 cm lang en 130 cm breed. De bovenkant en de buitenwanden zijn gemaakt van hoogwaardige stof. Het doek is bestand tegen regen, heeft uitstekende ventilerende eigenschappen en biedt een hoge mate van isolatie tegen warmte en geluid. Andere features van de tent zijn een matras met een katoenen cover, twee deuren en ramen met ritssluitingen, muskietengaas bij alle openingen én een led-binnenverlichting op batterijen. Ook bevinden zich in de tent vakken en netten om spullen in op te bergen. Via een solide aluminium ladder is de daktent te bereiken.

MINI John Cooper Works

Mocht je het nog sportiever willen hebben, ga dan voor de John Cooper Works Countryman. Vorig jaar kwam MINI al met het nieuws van de introductie van de tweede John Cooper Works-versie van de nieuwe modelgeneratie. Dit model van MINI is vernoemd naar de legendarische John Cooper die de racewereld op z’n kop zette door een klassiek MINI om te bouwen tot een MINI Cooper als serieus circuitwaardige concurrent. De esthetiek en prestaties hebben dan ook grote invloeden vanuit de racecultuur.

Nederlands fabricaat

Sinds 2014 produceert VDL Nedcar diverse modellen in Limburg en is MINI het enige merk dat in Nederland als volumemodel wordt geproduceerd. Met de productie van drie modellen bij VDL Nedcar in Born is de regio Limburg integraal onderdeel geworden van de MINI productie. Een Brits icoon met een Duitse eigenaar heeft voor Nederlands vakmanschap gekozen. Dit levert werkgelegenheid op voor meer dan 5.500 mensen. De Countryman wordt exclusief in Nederland geproduceerd door VDL Nedcar.

Meer Cars & Yachts