Wining & Dining

Moshik Roth: Anna Gold kaviaar

Iedere week delen bekende sterrenchefs uit het M34 pop-up restaurant hun recepten zodat jij thuis de sterren van de hemel kunt koken. Zo tover je zelf een Michelin waardig gerecht op tafel. Wil je meer weten over de chefs? Kijk dan elke zondag om 11:00 naar LXRY TV op SBS6. Moshik van Restaurant &Moshik gaat voor een gerecht met een van de meest klassieke luxe ingrediënten die je kunt bedenken: kaviaar.

Recept: Moshik Roth

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 20 gram kaviaar
  • 1 krop witte kool
  • 10 centiliter witte miso bouillon (maak je door 1 eetlepel witte misopasta te mixen met 100 gram heet water en een wit eitje)
  • 5 centiliter creme fraiche
  • 100 gram bladspinazie
  • 1 stuk kombu (laat eerst in warm water liggen voor 5 minuten)

Voor de pakketjes

Stop de bladspinazie in heet, zout water voor 5 minuutjes. Daarna koel je het af met erg koud water. Ditzelfde geldt voor de witte kool: eerst in heet, zout water leggen. Als je dit hebt gedaan haal je de bladeren van de witte kool eraf en knip je de bladeren. De maat van de bladeren moet zo groot zijn als de vierkante snijder die je gebruikt.

Bovenop de witte kool plaats je de spinazie, de spinazie moet de witte kool helemaal bedekken. Dit zorgt ervoor dat de kaviaar goed wordt beschermd. Daarna plaats je de kaviaar in het midden boven de witte kool en spinazie. Als je dit hebt gedaan sluit je af tot een mooi pakketje.

Opdienen

Om het pakketje leg je de kombu neer en sluit je het met tandenstokers. Hierna leg je het voor 4 minuten in de oven op 200 graden. Als de 4 minuten om zijn leg je het pakketje op een bord en als laatst giet je de miso creme fraiche over het pakketje van kaviaar, witte kool, spinazie en kombu. Et voilà!