Wining & Dining

Hans van Wolde: Vegetarische Kerstpompoen

Iedere week delen bekende sterrenchefs uit het M34 pop-up restaurant hun recepten zodat jij thuis de sterren van de hemel kunt koken. Zo tover je zelf een Michelin waardig gerecht op tafel. Wil je meer weten over de chefs? Kijk dan elke zondag om 11:00 naar LXRY TV op SBS6. Het is pas begin november, maar Hans van Wolde van Restaurant Beluga maakt vast voor ons... een Kerstpompoen!

Recept: Hans van Wolde

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 kleine flespompoen
  • 50 gram pompoenblokjes fijngesneden
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram hazelnootjes
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 1 limoen
  • Kleine bloemetjes
  • 1 deciliter mayonnaise
  • Peper en zout

Voor de garnering:

  • 2 flespompoenen, doormidden gesneden, 5 minuten geblancheerd en met de steker uitgehaald.

Gepofte pompoen

Wikkel de flespompoen in aluminiumfolie en pof de pompoen 1 uur op 185 graden. Daarna laat je het afkoelen in de aluminiumfolie totdat deze koud is. Van de garnering van de beide flespompoenen kan je fijne blokjes snijden en deze op een klein zoet-zuurtje brengen. Dit zoet-zuurtje bestaat uit: eetlepel azijn, eetlepeltje suiker en een scheutje water.

De hazelnootjes brand je in een oven of pan, maar je kan ook gewoon gebrande hazelnootjes in de winkel kopen. Hetzelfde geldt voor de pompoenpitten. Ontdoe de gepofte pompoen van aluminiumfolie, snijd deze door en ontdoe van de pitjes. Hierna doe je 2 lepels gepofte pompoen in een blender, samen met de mayonaise en draai je dit fijn tot pompoenmayonaise.

Het bord opmaken

De uitgehaalde doorgesneden pompoentjes schik je in de borden op de pompoenpitjes, deze heb je reeds voorzien van 1 lepel gepofte pompoen. Daaroverheen dresseer je wat zure blokjes pompoen en spuit je daarbij pompoenmayonaise. Nadat je dat hebt gedaan dresseer je daaroverheen de gehakte hazelnootjes en maak je daarna af met uitgeknepen limoen en een scheutje hazelnootolie. Als final touch dresseer je het af met de bloemetjes.