Een kijkje in het atelier van…

Amsterdam based snoepwinkel voor boekenliefhebbers Mendo lanceert dit voorjaar zijn eerste publicatie op eigen initiatief. ”The Workshop, Dutch creatives and their workspaces”, is het eerste boek dat Mendo geheel in eigen beheer publiceert. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen digitaal magazine Roomed, schrijver Renée Leeuw, fotograaf Iris Duvekot. De Amsterdamse boekenwinkel heeft een specialisatie in stijlvolle koffietafelboeken over fashion, interieur, fotografie, design en meer. Dat belooft wat.

25 creatieve Nederlanders

Voor ”The Workshop” hebben 25 Nederlandse creatieven de deuren geopend van hun ateliers, studio’s en workplaces. De plekken waar ze op hun kwetsbaarst en tegelijkertijd op hun sterkst zijn. Deze 25 werkplekken in het boek behoren toe aan namen als Ans Markus, Carli Hermès en Maarten Baas. Maar je kan ook de doorbrekende creatieven als Mae Engelgeer, Borre Akkersdijk en Guillaume Philibert tegenkomen. In tekst en beeld tonen zij de omgeving waar ze experimenteren, ontdekken en zoeken naar het ontstaan van iets dat nog niet eerder bestond.

Binnenkijkers

Mede-initiatiefnemer en schrijver Renée Leeuw maakte veel ‘binnenkijkers’ voor een online interieurmagazine. Dit zijn reportages waarmee de lezer wordt meegenomen naar een plek waar die zelf niet snel zou komen, bijvoorbeeld bij iemand thuis. Het viel hem op dat een persoonlijkheid sterk tot uiting komt in het interieur. Hierdoor vroeg hij zich af hoe dat met creatieven en hun werkomgeving zat. Via de foto’s die fotograaf Iris Duvekot exclusief voor The Workshop schoot, is de diversiteit aan werkplekken zichtbaar. Zo is de werkplek van interieur designers Dax Roll en Joyce Urbanus gestileerd, terwijl de werkomgeving van Ans Markus gevuld is met voorwerpen waarachter persoonlijke verhalen schuilgaan. Maar hoeveel de kantoren en werkplaatsen ook van elkaar verschillen, allemaal zijn ze smaakvol en inspirerend.

Mendo.nl

Fotografie: Iris Duvekot

Meer Art & Design