People & Finance

Meet the Masters:
Debora Huisman-Leeser & Dustin Huisman

Debora Huisman-Leeser heeft een passie voor alles wat glimt en stopt haar ziel en zaligheid in het maken van sieraden. Met succes, want Choices by DL is na tien jaar één van de best verkochte juwelenmerken van GASSAN. Met Dustin Huisman aan haar zijde, die ook in het familiebedrijf actief is, werkt zij als Chief Creative Officer aan een glansrijke toekomst voor de diamantendynastie.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Rahi Rezvani
Styling: Pascalle Koldenhof
Visagie en Haar: Juliette den Ouden
Kleding Debora: Jurk Olvies
Sieraden: Choices by DL
Kleding Dustin: privé collectie

Dustin: “Vanwege een knieblessure ben ik op mijn vijfentwintigste als profvoetballer afgekeurd. Ik had de Johan Cruyff University afgerond, hbo, en heb daarna anderhalf jaar in de mode gewerkt. Alleen vond ik die wereld niet zo leuk. Ik had het gevoel dat ik niet echt een relatie kon opbouwen met klanten, loyaliteit was soms ver te zoeken. Totdat Debora’s vader zei: ‘Wil je niet bij ons komen werken? Je hebt een mooi netwerk in de sport en affiniteit met ons vak en horloges.’ Zo ben ik het bedrijf ingerold. Ik werk inmiddels alweer acht jaar met plezier bij GASSAN. Voor mijn werk reis ik veel en 80 procent bestaat uit klantcontact, wat ik het leukste vind. Het is niet zo dat iemand een product koopt en je hem daarna nooit meer ziet. Wij hebben klanten die echt vrienden zijn geworden. Dat is zo mooi aan ons vak. Je bent negen van de tien keer met mooie momenten in iemands leven bezig.”

Debora: “Ik vind het heel fijn dat Dustin in dit familiebedrijf werkt. GASSAN is zo’n groot gedeelte van mijn leven. Als je partner daar geen deel van uitmaakt, dan leef je in twee verschillende werelden. Het is ook leuk om elkaars sparringpartner te zijn. Plus je partner zegt je altijd de waarheid, en dat doen niet alle collega’s. Je houdt elkaar een spiegel voor, waardoor je weet waar je goed en minder goed in bent.”

Ideaalplaatje

Debora: “Een eigen zaak op Fifth Avenue in New York zou natuurlijk fantastisch zijn, maar de retail business is lastig en verandert snel. Als je over tien jaar als bedrijf nog wilt bestaan, dan moet je bij de grootste vijf horen of zorgen dat je goede eigen content hebt. Choices by DL zou bijvoorbeeld verkocht moeten worden in pop-up stores, een eigen winkel krijgen of gekocht worden door LVMH. Dat is een grote uitdaging om te bepalen: wie zijn wij over tien jaar? Een andere wilde droom is een eigen horecazaak in Amsterdam-Zuid, waar ik vandaan kom.”

Dustin: “En dan allemaal onder de naam GASSAN, zodat je meer richting een soort GASSAN lifestyle gaat. Dat je bij GASSAN terecht kunt voor de meest bijzondere horloges, maar ook voor de mooiste gym of het beste restaurant. Dat is een ideaalplaatje.” Debora: “We hebben vorig jaar op Masters of LXRY ons eigen pop-up restaurant gehad, GASSAN’s Choices, waar we veel leuke reacties op hebben gehad. Onze familie bestaat uit echte bourgondiërs; we houden van eten, dus weten waar Abraham de mosterd haalt. We zijn wel bezig met hoe we dat verder kunnen doorvoeren.”

Bekijk hieronder het interview met Debora en Dustin op LXRY TV.

Onvoorwaardelijk

Dustin: “Onze weg is lang niet altijd makkelijk geweest. We komen uit een zware periode waarin ik een burn-out heb gehad. Dat is nu anderhalf jaar geleden en dat blijft altijd mijn zwakke plek. Maar Debora heeft me daarin echt gesteund. Zij is mijn maatje, mijn allerbeste vriend. Ik lag een half jaar in bed en zij was er gewoon voor mij. We kenden elkaar al twaalf jaar, maar door die burn-out hebben we elkaar nóg beter leren kennen. Zij heeft alles gedaan voor mij, alles met onze dochter. Dát is voor mij liefde en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het is allemaal leuk als je hier mooi aangekleed door de gangen loopt, mooie sieraden, maar dat is niet alleen het leven. Het leven is meer dan werk.”

Debora: “Zoiets hoop ik echt nooit meer mee te maken. Je omgeving snapt ook niet hoe zwaar het is. Ik kende het principe ook niet: veel prikkels, weinig prikkels, ontprikkelen… Maar gelukkig zijn we daar veel sterker uitgekomen. We proberen thuis de juiste balans te vinden, zodat dit nooit meer gaat gebeuren.”

Dustin: “Je merkt tegenwoordig dat er zo veel pressure is in de maatschappij, er wordt zo veel van iedereen verwacht. Sommigen leggen het zichzelf op, daar ben ik er één van. Laatst hadden we een rapportbespreking van onze kinderen. Als je al ziet wat een druk er wordt gelegd op een zesjarige: ‘We kunnen nu al zien wat voor opleiding ze gaat doen.’ Kom op jongens, laat een kind ook een beetje kind zijn. Het moet altijd goed zijn, terwijl een dagje niks moeten ook lekker is. Maar je voelt je zo schuldig tegenwoordig als je één moment niet aan het werk bent. Dat moet anders en daarom vind ik ook dat best meer mensen dit mogen weten.”

LXRY Magazine #39

Benieuwd naar de rest van het verhaal en de interviews met alle geselecteerde Masters? Het magazine is nu te bestellen via de onderstaande knop. Dit super dikke nummer staat geheel in het teken van Masters of LXRY 2019.

LXRY Magazine 39