People & Finance

Meet our Masters: Winonah de Jong

“Ik besef me dat ik als designer een voorbeeldfunctie heb voor jongere vrouwen. Ik wil daarom alleen maar zeggen: waar je ook vandaan komt, durf te dromen en ga ervoor!”

Foto: Rahi Rezvani
Tekst: Merel Zoet

Winonah de Jong is founder en designer van haar kledingmerk WINONAH, dat staat voor fearless femininity. Voor Winonah is het belangrijk dat iedere vrouw schaamteloos zichzelf kan zijn. “Het maakt niet uit hoe ze eruitziet of waar ze vandaan komt. Ik wil dat ze in haar eigen kracht gaat staan en hoop haar die zelfverzekerdheid mee te geven wanneer zij een van mijn designs draagt… Ik werk samen met productiehuis Castor Srl en daar werken alleen maar vrouwen. WINONAH is dus echt door vrouwen en voor vrouwen. Alles wordt geproduceerd met kwalitatief mooie en duurzame materialen, al is dat niet altijd even makkelijk.”

“Ondanks dat ik er met mijn kleding een bijdrage aan wil leveren dat vrouwen zich extra mooi en krachtig voelen, weet ik ook dat je je met een supermooi jurkje nog steeds ongelukkig kunt voelen.

“Als je niet gelukkig bent, is dat te zien”

Voor mij hangt het mooi voelen nauw samen met je emoties. Of dat nu is als ik op de bank zit in mijn pyjama en mijn kinderen zeggen dat ik er mooi uitzie, of dat ik me helemaal heb opgedoft en Nigel mij een complimentje geeft. Dat zijn de momenten dat je je mooi voelt. Ik ben dankbaar dat mijn merk vanaf het begin af aan zo goed werd opgepakt door zowel de modepers als buyers. Het is een keiharde wereld en het is lastig om ertussen te komen. Er zijn steeds meer celebrity’s die WINONAH dragen en dat voelt iedere keer weer als een cadeautje.”

Masters of Genius

Winonah is dit jaar benoemd tot één van de elf Masters of LXRY. Benieuwd naar de rest van het interview of de andere Masters? Alle interviews met de Masters kun je vinden in LXRY #35 en kun je kopen via de onderstaande button. Masters of LXRY vindt plaats van 6 t/m 10 december 2018.

 

LXRY Magazine 35