People & Finance

Meet our Masters: José Woldring

José Woldring richtte 8 jaar geleden The Media Nanny op: een PR-bureau waarmee ze inmiddels jarenlang meedraait met de grote jongens in de muziekwereld. Haar portfolio bevat namen als Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell en Disclosure. Van al die stardom is ze louter artistiek gezien onder de indruk. "Zelf word ik er niet anders van als iemand bekend is: we gaan tenslotte allemaal naar de wc. Gelukkig gaat het in onze industrie meer over de muziek dan over de mensen."

Foto: Rahi Rezvani
Tekst: Merel Zoet
Redactie: Susan Poeder

Hoe het begon

Tijdens mijn studie had ik een vriendje, Bart, en die was DJ. Hij had heel veel optredens in het buitenland, maar in de media las je alleen over bijvoorbeeld Jan Smit en Kim Kardashian en weinig over artiesten uit de dance industrie. Daarom ben ik hem gaan helpen met interviews regelen en persberichten sturen, al had ik geen idee hoe dat eigenlijk werkte. Ik Googelde gewoon ‘hoe schrijf je een persbericht’ en gebruikte een template.

“Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe je eruitziet of wat je seksuele voorkeur of geloof is. Muziek brengt iedereen bij elkaar.”

Hardwell en Nicky Romero zaten bij hetzelfde boekingsbureau. Dat zag in dat het best handig was om naast de optredens ook de pers te regelen. Daarna ging het snel: na tweeënhalf jaar werkte ik 24 uur per dag en nam ik mijn eerste werknemer aan. Dat zijn er inmiddels een stuk of twintig.

Aandacht voor mentale gezondheid

Iedereen zet tegenwoordig op zijn cv ‘ik ben stressbestendig’, maar geloof me: dat is bijna niemand. Er zijn echt momenten waarbij je even niet meer ziet hoe je het moet oplossen. Dan moet je door de zure appel heen bijten. Raar eigenlijk dat je op school niet leert hoe je moet omgaan met mentale gezondheid. Bijna de helft van de mensen met wie ik werk, heeft of had te kampen met mental health issues. Best logisch, want ze werken non-stop. Ik vind het belangrijk dat dit meer aan de kaak wordt gesteld. 

Masters of Genius

José is dit jaar benoemd tot één van de elf Masters of LXRY. Benieuwd naar de rest van het interview of de andere Masters? Alle interviews met de Masters kun je vinden in LXRY #35. Masters of LXRY vindt plaats van 6 t/m 10 december 2018.

LXRY Magazine 35