Travel & Experiences

Meest luxe treinreizen volgens LXRY List

Treinreizen volgens de gouden standaard

Vliegen is uit. Treinreizen is in. Zelfs de directeur van KLM vindt dat we het spoor meer vleugels moeten geven en dat doen we graag in stijl. LXRY List stelde een overzicht samen van de meest luxe treinreizen.

Golden Eagle Trans-Siberian Express

De epische Trans Siberië Express, die Moskou in vijftien dagen met Vladivostok verbindt, is ’s werelds beroemdste treinreis. Die ervaar je in luxe met de privétrein van Golden Eagle. Met en-suite cabines, fine dining en first class service. Deze reis staat dan ook met stipt op #1. Prijs: € 11.400.

Goldeneagleluxurytrains.com

Belmond Andean Explorer, Peru

Verken de Peruaanse Andes en beleef een van de hoogste treinroutes ter wereld aan boord van de eerste luxeslaaptrein van Zuid-Amerika. Belmond Andean Explorer vervoert tot 48 passagiers in ongeëvenaarde stijl. Je kunt kiezen uit een trip van één
of twee nachten tussen Cusco, Puno en Arequipa, waarbij je natuurlijke wonderen als het Titicacameer en de Colca Canyon kunt aanschouwen. Prijsindicatie: € 1.800.

Belmond.com/belmond-andean-explorer

Canadian Rockies Adventure

Deze achtdaagse treinreis van Rocky
Mountaineer brengt je van de kosmopolitische stad Vancouver via de majestueuze Canadian Rockies en wonderschone locaties als Banff en Lake Louise naar Calgary (of andersom). Het landschap bestaat uit niets minder dan ongerepte wildernis: zwarte lavakliffen, canyons, meren, rivieren en misschien kom je wel een zwarte beer tegen. Aan boord kun je heerlijk ontbijten en lunchen en worden er onbeperkt cocktails en snacks geserveerd door vriendelijke gastheren. Prijs: € 2.275.

Rockymountaineer.com

Glacier Express, Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de kwaliteit van de treinen, met de Glacier Express als het grote voorbeeld. De reis, van Zermatt naar Davos of St. Moritz, duurt ongeveer acht uur. Best lang voor de relatief kleine afstand. Daar is echter een goede reden voor: de trein neemt je mee door ongerepte berglandschappen, skigebieden, smalle valleien, 91 tunnels en 291 bruggen. Tijdens de reis worden de passagiers verwend met een heerlijk driegangenmenu. Prijs: € 123.

Glacierexpress.ch/en

Qinghai-Tibet Railway, China

Deze trein gaat over de hoogste spoorweg ter wereld. Meer dan 50 procent van de reis is op 4.000 meter boven de zeespiegel. Elke trein heeft hierom speciale zuurstofvoorzieningen voor elke passagier en een dokter aan boord. De vergezichten van bergachtige landschappen, met sneeuwbeklede bergen en de unieke bezienswaardigheden garanderen een ervaring om nooit meer te vergeten. Prijsindicatie: € 570.

Chinatibettrain.com/tibet-railway.htm

LXRY List is hét naslagwerk voor iedereen die nieuwsgierig is naar schoonheid, ambacht en luxe in de meest brede zin van het woord. De LXRY List is samengesteld door de connaisseurs van het goede leven.

Klik hier om LXRY List te bestellen en hier om door LXRY List heen te bladeren.

Bron foto’s: Golden Eagle Trans-Siberian Express