Cars & Yachts

De meest besproken luxe auto's van de Geneva Motor Show 2019

De Geneva International Motorshow is momenteel weer in volle gang. Tussen 7 en 17 maart 2019 worden tijdens deze autosalon in totaal 900 modellen getoond, waarvan 150 grote wereld- en Europese premières. Genève verandert ieder jaar in een Mekka voor autofielen waar ruim 5000 journalisten op af komen.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Geneva Motor Show 2019

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire

Met een prijskaartje van 16,7 miljoen euro is dit de allerduurste nieuwe auto – en deze is nu al verkocht. La Voiture Noire, oftewel Bugatti de Zwarte Auto, is geïnspireerd op de Bugatti Type 57 SC Atlantic, waarvan er vier zijn gebouwd in de jaren dertig. Van La Voiture Noire is er slechts één gebouwd. Volgens Stephan Winkelmann, president van Bugatti, vertegenwoordigt deze auto extreme luxe: met een zwarte carbon fiber body en een 1500 pk (!) en 16-cilinder motor. Over de koper van deze auto is niets bekend.

Stephan Winkelmann:

“The true form of luxury is individuality”

Ferrari F8 Tributo

De langverwachte supercar van Ferrari, de F8 Tributo, werd afgelopen weekend eindelijk onthuld. Deze auto bevat de meest krachtige Ferrari-motor ooit: in slechts 7,8 seconden bereik je een snelheid van o naar 200 km/u.

De auto wordt de opvolger van de Ferrari 488 GTB en heeft een 3,9 liter-V8 met turbo’s en 720 pk. Daarmee heeft dit model 50 meer pk dan zijn voorganger en is deze 40 kg lichter. De F8 is verkrijgbaar in Ferrari-rood, maar ook in het blauw.

Mercedes-AMG GT R Roadster

In 2014 lanceerde Mercedes de GT. Dit model, een tweedeurs sportwagen, was zo succesvol dat er in de jaren erna meerdere versies zijn uitgebracht. Onder de motorkap van de nieuwe AMG GT R Roadster zit een 4 liter twinturbo V8 met 585 pk en is daarmee net zo snel als de Coupé. Het is een lust voor het oog en plezierig in gebruik voor de happy few die er een bezitten: er worden namelijk maar 750 stuks van geproduceerd.

Lees ook: Car report Mercedes AMG C63S

 

Jaguar I-PACE

Tijdens de autosalon trekt Jaguar veel bekijks met een felrode uitvoering van de I-PACE. Niet geheel onterecht want de I-PACE is benoemd tot auto van het jaar 2019. De I-PACE werd in 2016 voor het eerst geïntroduceerd en vorig jaar werd tijdens de autosalon bekend gemaakt dat het model minder dan 90 duizend euro zou gaan kosten wat een relatief goede prijs is. Daar krijg je 394 pk voor terug en een actieradius van zo’n 380 kilometer.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de Jaguar I-PACE

Audi Q4 E-tron

Audi presenteert een conceptversie van de Q4 E-tron: een elektrische compacte SUV die eind 2020 in productie zal moeten gaan. Dit moet de minst dure elektrische wagen van Audi gaan worden. De twee elektromotoren in de E-tron zijn goed voor 306 pk, gaat in 6,3 seconden naar 100 km/u en heeft een actieradius van 450 km.