Cars & Yachts

McLaren Senna: Buitenaards

McLaren introduceerde de gloednieuwe Senna aan een geselecteerde groep geluksvogels in een pittoreske locatie aan de Portugese kust. Onder hen journalist Perry Snijders, die voor LXRY afreisde naar de Portugese hoofdstad. Na wat motiverende woorden van CEO Mike Flewitt, waagde hij zich aan het circuit waar Ayrton Senna in 1985 voor het eerst een F1-race won.

Tekst: Perry Snijders
Redactie: Annelies Keus

“Met 300 kilometer per uur op een bocht af die je voor je gevoel al aan kunt raken als je je arm strekt. Het klinkt als een dagbesteding voor iemand met een doodswens, maar in de nieuwe McLaren Senna lijkt het allemaal heel redelijk.”

De Senna bereikt een downforce tot wel 800 kilogram. Dat zorgt ervoor dat hij in bochten aan het asfalt kleeft op een manier die je bij een straatauto niet voor mogelijk houdt. Het enige minpuntje is dat bij het ontwikkelen van deze circuitauto het uiterlijk duidelijk niet hoog op de prioriteitenlijst van het designteam stond. Wat hij allemaal wel kan? Dat lees je in de nieuwste editie van LXRY magazine #36. Deze kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

 

LXRY Magazine 36