Art & Design

De draadstaal van Mathijs Siemens

HALLUCINEREND EN ABSTRACT

Al jaren is hij bezig om zelf technieken te ontwikkelen met draad. Dat levert een spectaculair effect op. Want door draad onder spanning te zetten, worden bijzondere figuratieve composities gecreëerd. Het werk van Mathijs Siemens is dan ook kleurrijk en abstract. Soms met een bijna hallucinerend effect, vaak met een architectonische gelaagdheid. Siemens speelt daarbij graag met kleur en diepte, waarbij het vlak tussen 2 en 3-dimensionaal een spannend werkveld is. Zo probeert hij in zijn werk het grijze gebied tussen 2 en 3-dimensionaal naar voren te halen. Dit zorgt vaak voor een hypnotiserend beeld voor het oog van de toeschouwer.

DE RELEVANTIE VAN CHAOS

Zelf zegt Siemens erover: “Mijn werk toont de schoonheid en relevantie van chaos. De chaotische achterkant is een noodzakelijkheid om de orde te creëren aan de voorkant. De chaos draagt in zich de potentie tot ordening. Chaos zet de mens in beweging tot verandering, vernieuwing, creatie, samenwerking en ga zo maar door. Mijn werk toont voor een groot deel de esthetische orde, maar deze is altijd ontstaan uit het onvermijdbare, chaos.”

MATHIJS SIEMENS OP MASTERS OF LXRY

Op Masters of LXRY 2017 presenteert Mathijs Siemens zijn eerste collectie draadkunst waaraan hij gedurende anderhalf jaar heeft gewerkt. Op de Nationale Kunstdagen heeft hij hiermee direct de Publieksprijs 2017 gewonnen. Masters of LXRY is het grootste premium lifstyle-event van Europa en wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

mathijssiemens.com