Lists & Funfacts

Communiceren met een auto: de next level Mercedes A-Klasse

Krachtig en sportief

Mercedes-Benz legt met de nieuwe A-Klasse de lat weer een stuk hoger. De nieuwe A-Klasse heeft een nieuwe luxere look met strakkere lijnen en pittigere details voor een krachtigere uitstraling. Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler AG: “Met duidelijke vormen en sensueel gelijnde oppervlakken presteren we hightech op een manier die emoties opwekt. Als je het aantal lijnen en randen fors reduceert, komt de nadruk op de vorm en de carrosserie te liggen.” Doordat de auto nog lager op de weg ligt heeft de auto een nog sportievere look.

In gesprek met de auto

Naast de next level looks heeft de auto standaard een geavanceerde technologie. Zo staat de Mercedes-Benz volledig in het teken van communicatie met het gloednieuwe MBUX-infotainmentsysteem, compleet met spraakherkenning, kunstmatige intelligentie en een touchscreen. Het systeem onthoudt je lievelingsnummers en schakelt automatisch naar de juiste radiozender. Daarnaast onthoudt het systeem de route naar je werk. Bij files worden er automatisch snellere alternatieven weergegeven. De auto kan zelfs berichten voorlezen, dicteren en verzenden. Zodra je ‘Hey Mercedes’ zegt, is de auto een en al oor. Wie had ooit gedacht dat een auto de bestuurder zou begrijpen?

Stille kracht

De nieuwe A-klasse is een stille kracht. Bij het ontwikkelen van de auto is de focus gelegd op het uitgebreide geluidsisolatieconcept. Zo is de auto vibratievrij en zijn componenten zoals het lucht- en koelmanagementsysteem en bekledingsdelen in het interieur op zo’n manier ontworpen dat ze een bijdrage leveren aan de geluidsisolatie. Het windgeruis is eveneens aanzienlijk gereduceerd in vergelijking met het voorgaande model.

Masters of LXRY 2018

Masters of LXRY vindt dit jaar plaats van 6 tot 10 december in de RAI Amsterdam. Tijdens deze Genius Edition zal meer dan ooit te zien zijn hoeveel talent er is op het gebied van innovatie, vernieuwing, unieke concepten en uitmuntende ontwerpen. Mercedes-Benz kan hier natuurlijk niet ontbreken en daarom zullen zij dit jaar ook weer te zien zijn op de luxebeurs. Wat het merk dit jaar precies voor ons in petto heeft blijft nog even geheim… Een ding is zeker: het zal weer de moeite waard zijn. Klik hier voor meer informatie over Masters of LXRY.

mercedes-benz.nl