Art & Design

50 jaar Nederlands design op Masters of LXRY

Masters of LXRY design edition

Afgelopen december vond de zestiende editie van Masters of LXRY plaats, die dit keer in het teken stond van design. Via de entree, door een galerie met iconische stukken van Nederlandse ontwerpers uit de afgelopen vijftig jaar, belandden de bezoekers in een oase van hedendaags luxe design: vijf fraai aangeklede hallen vol spraakmakende noviteiten.

Reis door 50 jaar Nederlands design

Toegangspoort is het Elicium Centre, waar middels een galerie de hoogtepunten en spraakmakende primeurs van vijftig jaar Nederlands design in beeld zijn gebracht, waaronder de Curved Chair van Studio Job, de sloophouten kast van Piet Hein Eek, een catwalk vol modepoppen aangekleed met creaties van Frans Molenaar, Bas Kosters en andere mode-iconen, een bad vol (!) muisjes van Koninklijke De Ruijter en – als slotstuk – een Porsche Carrera GT, een ontwerp van Harm Lagaaij.

Preview LXRY Magazine

Heb je de Design Expositie gemist? Bekijk een selectie van de foto’s. Dit is een preview van een artikel uit LXRY Magazine #33, wil je de primeur om het volledige artikel als eerst te lezen? We bieden je de unieke kans om het magazine als eerst te ontvangen. LXRY Magazine is verkrijgbaar via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier. En noteer vast in de agenda: Masters of LXRY – GENIUS Edition, 6 t/m 10 december 2018, RAI Amsterdam.

Tekst: Bart-Jan Brouwer
Fotografie: Goed Folk