Door de Pacific met de Masteka 2

kopen of huren?

Een groot aandeel van de rich & famous heeft geen jacht. Die huurt het. Want: geen onderhoud en andere gecompliceerde eigendomszaken. En waarom zou je kopen, als er genoeg aanbod is om uit te kiezen voor de zomer?

De 37 meter lange Masteka 2 bijvoorbeeld. Een superjacht met expeditiemogelijkheden voor de omgeving van de South Pacific. Wakker worden tussen de koraalriffen van het Great Barrier Reef, de stad Sydney en New Caledonia. Lange afstanden zijn geen moeite met een schip van dit kaliber. Al helemaal niet met zo’n elegant verblijf. Niet voor niets was de Masteka ooit genomineerd voor Superyacht of The Year in de 30-40 meter categorie.

no shoes please

Enkele voorwaarden zijn wel gebonden aan een jacht als de Masteka. Voor een dag varen moeten er minimaal 4 uren worden geboekt, voor een overnachting minimaal 2 dagen. Het schip beschikt over 5 cabines voor in totaal 10 tot 12 gasten. Om een feest op het schip te geven, kunnen er 80 gasten langskomen. Wil je hen voorzien van een buffet, dan kunnen het nog steeds 50 zijn. En de maximum capaciteit voor een formeel diner zijn 18 gasten. Ook worden de huurders vriendelijk verzocht om hun schoenen af te nemen aan boord. En oh ja, wel €91.000 per week neer leggen voor de huur. Maar daar zit wel benzine en een marine-crew bij  inbegrepen.

Meer Cars & Yachts