Art & Design

Martin Groen brengt zijn bijzondere creaties tot leven

Zon als bron

Martin Groen heeft als beeldend kunstenaar naam gemaakt. Zijn werk is een oase van kleur. Bloeiende velden en waterreflecties worden vanuit een niet alledaags standpunt geschilderd. Het is open en uitnodigend, met de zon als bron van licht die elke keer terug te vinden is in de kleuren die zijn doeken tot leven brengen.

Het brein reageert op kunst

De prachtige thema’s uit de natuur blijven Martin boeien, zo creëert hij zijn originele visie. Zijn schilderijen zijn opgezet met paletmes, waardoor ze bijna driedimensionaal worden. Martin wil de zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een belangrijke rol spelen, zodanig vastleggen op linnen dat de warmte voelbaar wordt. De bijzondere creaties slepen je mee in een wereld waarin dikke lagen verf tot leven komen. De lichten van de kleurreflecties brengen de geschilderde doeken tot leven. Uit onderzoek blijkt dat het brein van de mensen reageert op kunst. Kleur en licht geven daarbij de doorslaggevende rol.

Masters of LXRY 2018

Benieuwd naar de prachtige kunstwerken van Martin Groen, waarbij je wordt mee genomen naar een wereld waar kunst tot leven komt? Kom langs tijdens Masters of LXRY 2018, het grootste lifestyle-event van Europa. Het vindt plaats van 6 tot 10 december in de RAI Amsterdam.

martingroen.eu