De man achter de beroemde Linteloo-banken

lintelo of linteloo?

Hij spendeert zijn tijd het liefste in zijn huis in Zuid-Afrika, vindt dat een bank geen showpony moet zijn en is dol op de Italiaanse ambachtslieden. LXRY interviewde Jan te Lintelo. Een ontwerper die zich zo goed kan aanpassen, dat hij, nadat mensen zijn naam verkeerd bleven spellen, spontaan een extra ‘O’ achter zijn bedrijfsnaam plaatste. Jan kreeg faam vanwege zijn beroemde, uitnodigend grote Linteloo-banken. “Die feelgoodfactor vinden we belangrijk.” Hieronder geven we je alvast een paar van zijn quotes.

groter

“Toen mijn ouders in Haaksbergen een meubelwinkel hadden, stond de interieurwereld nog vol met dezelfde woonkamers met een bank, twee fauteuils en een salontafel met kroonluchtertje. Het zou nog even duren voordat ik daar wat nieuwe vormen in kon aanbrengen.” (…) Ik droomde over grotere, riantere, uitnodigende banken, in hoekvorm en met een poef erbij. En daar geloofde toen niemand nog in. Dus begon ik op mijn 39e met LINTELOO.”

advies

“Als je in Nederland een bank of tafel verkoopt, ben je veel aan het praten. De klanten worden enigszins overrompeld met advies. Maar in België – we wonen in Antwerpen – moet je dat niet doen; daar is de klant aan het woord.”

winston

“En weet je, met hem (Winston Gerschtanowitz)  klikte het meteen. Het is echt een fantastisch mens. Zo iemand waar geen fout randje aan zit. (…) En het is toch aandoenlijk hoe hij prijzen uitreikt bij Miljoenenjacht?”

Het volledige interview vind je in LXRY magazine nr. 28, hier te bestellen.

Fotografie: Michiel Laurens.

Meer People & Finance